Atac asupra birourilor CIA și a palatului prezidențial, în Afganistan

Atac asupra birourilor CIA și a palatului prezidențial, în Afganistan

0
DISTRIBUIȚI

APTOPIX Afghanistan

Palatul prezidenţial afgan este vizat de un atac lansat de insurgenţi în această dimineaţă în centrul Kabulului, a anunţat un oficial din cadrul poliţiei pentru AFP, în timp ce mai multe explozii şi focuri de armă s-au auzit în oraş, potrivit Mediafax.

Atacul lansat astăzi la Kabul de către rebelii talibani afgani împotriva birourilor CIA şi palatului prezidenţial s-a încheiat şi toţi atacatorii sunt morţi, a declarat şeful poliţiei din oraş.


Cel puţin trei atacatori au fost ucişi, a adăugat şeful poliţiei din Kabul, Mohammad Ayub Salangi, care a precizat că nu au fost înregistrate victime în rândul forţelor de securitate afgane. „Atacul s-a produs la una dintre intrările (în palat), în apropiere de Ministerul Apărării„, a declarat oficialul citat. Fumul se ridica deasupra acestei zone, unde se află numeroase clădiri oficiale şi ambasade, a constatat un jurnalist al AFP.

Rebelii talibani au revendicat atacurile aflate în desfăşurare în centrul Kabulului, afirmând că prima lor ţintă o reprezintă birourile CIA, dar şi clădirile din apropiere, între care palatul prezidenţial. „Un important grup de combatanţi a atacat biroul CIA, precum şi palatul şi Ministerul Apărării”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al insurgenţilor, Zabihullah Mujahid.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.