Proprietarul parcării din Piața 700, dator la primărie de un an. Ce...

Proprietarul parcării din Piața 700, dator la primărie de un an. Ce sumă are de achitat Constructim

3
DISTRIBUIȚI

parcare 700

Proprietarul parcării subterane din Piaţa 700, firma Constructim, nu a plătit impozit la Primăria Timișoara de mai bine de un an de zile.  Situaţia a fost dezvăluită astăzi de viceprimarul Traian Stoia, care a povestit că „ joi l-am întrebat pe domnul Bodo (Adrian Bodo, șeful Direcției Fiscale din cadrul primăriei – n.r.) care este suprafaţa construită la parcarea din Piaţa 700. M-a sunat şi mi-a spus că este vorba despre peste 10.000 metri suparafaţă defăşurată.


Întreb cât plătesc impozit, îmi spune că destul de mare, doar că nu se plăteşte. Se interesează la Urbanism ce e cu Constructim-ul, de ce nu are actele făcute şi cererea de impunere prezentată Fiscului. Se constată că nu există cerere de impunere, dar ea apare în 20 de minute de la momentul punerii acestei întrebări. Se vine cu cerere de impunere cu începere din luna mai anul curent”.

Suma pe care Constructim trebuie să o achite către primărie este de aproximativ 224.000. lei.  „Nu ştiu cât de legal  este să încasezi bani de la cetăţenii care parchează, când tu nu ai actele în regulă şi nu plăteşti taxe. Faptul că ADP a fost prezent în această afacere le asigură o garanţie celor de la Constructim, pentru că altfel nu putea funcţiona o parcare deschisă cu surle şi trâmbiţe în campanie electorală”, a mai explicat Stoia. Viceprimarul a precizat că situaţia este momentan în mâinile şefului de la Direcţia Fiscală, Adrian Bodo. Stoia spune că nu are de gând să discute cu proprietarul, fiind o “datorie de onoare” a acestuia să achite acei bani.

 

3 COMENTARII

  1. Ca nu si-a platit darile catre primarie este una, mai importanta mi se pare verificarea inregistrarii veniturilor. In parcarile timisorene se practica o evaziune fiscala la greu. Ia dati o raita si pe la parcarea de langa Hotel Timisoara unde evidenta parcarii masinilor se tine cu pixul pe caiet (!) fara nicio posibilitate de control. Se pare ca proprietarii au spate tare de tot daca-si permit sa o faca asa, pe fata.

  2. Si ? Primaria nu a pus sechestrul pana n prezent ? Vaiiii ce neglijenta grava . Vedeti de aianu aveti bani k sunteti pe mana cu hotiiii care nici nu declara si nici nu platesc k de evaziune sa nu mai vorbim in botul finantelor

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.