Țevi pe casa scării și contoare individuale la căldură pe bani UE,...

Țevi pe casa scării și contoare individuale la căldură pe bani UE, un proiect la nivel de fantezie al Colterm

1
DISTRIBUIȚI

sediul-colterm-021

Bani de la Uniunea Europeană pentru scoaterea ţevilor Colterm pe casa scării şi pentru introducerea contorizării individuale  – aceasta este viziunea prezentată astăzi de edilul şef Nicolae Robu şi de directorul Colterm Petrică Pampu. Încă din campania electorală Robu a promis că pe durata mandatului său factura la căldură va scădea cu aproximativ 25 de procente, câtă vreme preţul la gaz şi cărbune va rămâne acelaşi şi câtă vreme Colterm se va moderniza şi se va trece şi la utilizarea deşeurilor pentru producerea căldurii.


„Cetățenii vor simți că factura lor este rezonabilă. În 2014 prețul la gigacalorie ar putea să scadă cu 10% numai în condițiile în care prețul la gaz și cărbune nu va crește”, a promis primarul Nicolae Robu. Deşi din ce în ce mai mulţi cetăţeni tind să treacă la încălzire proprie  şi să renunţe la cea centralizată, de la Colterm, directorul Petrică Pampu a atenţionat totuși că viitorul aparţine sistemului centralizat. Astfel, în contextul discuției redeschise astăzi de Robu și Pampu, acesta din urmă a estimat că suma pe care ar plăti-o cetățenii, per apartament, ar ajunge la 4.000 de lei, dacă ar fi să se implementeze această inițiativă, despre care s-a mai vorbit în trecut. Cel mai probabil, a spus Pampu, banii vor veni de la UE. Vă reamintim că de la instalarea sa în funcţie edilul şef a făcut mai multe apeluri publice prin care le cerea cetăţenilor să îşi oprească caloriferele în zilele mai călduroase, pentru a micşora costurile facturilor.

1 COMENTARIU

  1. aceasta solutie de contorizare EXISTA DEJA in timisoara la citeva asociatii norocoase. una este peste drum de hotel boavista. doar prin aceasta modalitate de contorizare romanii o sa fie interesati sa isi schimbe ferestrele cu unele eficiente energetic, sa isi izoleze blocul, sa puna robinetul caloriferului pe o temperatura mai mica cind pleaca la serviciu sau in concediu etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.