Ce au declarat martorii audiaţi în dosarul de corupţie Moraviţa 1

Ce au declarat martorii audiaţi în dosarul de corupţie Moraviţa 1

7
DISTRIBUIȚI

stamora 7 mic p

Procesul în dosarul de corupţie al lotului Moraviţa 1 a continuat, astăzi, cu audierea a doi noi martori la Curtea de Apel Timişoara. Comisarul şef Nica Remus, care în perioada monitorizată era adjunct al şefului sectorului Cruceni, a declarat că-şi menţine declaraţiile date la urmărirea penală, dar că nu-şi mai aduce aminte  detalii. „Dacă ştiam că se comit infracţiuni, ar fi trebui să raportez superiorilor. Nu am primit bani cu titlu de mită de la subordonaţi.


Nici un şef direct nu mi-a solicitat să ignor sesizările personalului din subordine legate de fapte de corupţie”, a susţinut acesta.

Un alt martor audiat a fost Marius Marta, care a fost deja condamnat definitiv în acest dosar pentru că a mers pe procedura simplificată şi a recunoscut acuzaţiile aşa cum au fost formulate de procuror. La întrebările avocaţilor, Marta a răspuns invariabil că el a primit şpagă de la turişti şi unul dintre investigatori, fără a-l pomeni pe vreun alt inculpat din dosar. „Balotă a insisitat pe lângă lucrătorii vamali să dea drumul la ţigări. Au fost colegi de-ai mei care s-au certat cu el că dădea drumul la ţigări în ţară”, a susţinut martorul. Mai mulţi inculpaţi au solicitat ridicarea interdicţiei de a părăsi ţara sau ridicarea temporară a acesteia pentru luna august. În cazul unuia dintre inclupaţi care nu a putut invoca un motiv serios pentru care solicită acest lucru, judecătoarea l-a întrebat „vreţi să mergeţi  pe Coasta de Azur?”. Instanţa a rămas în pronunţare pe aceste cereri. Următorul termen a fost stabilit pentru 17 septembrie

7 COMENTARII

  1. 17 septembrie!?!foarte tarziu,asa scapa Turda cu gasca de la aeroportul Timisoara,aia care fac pe smecherii,cand ei au inca lanturile la picioare!Atentie!!!

  2. „Etalându-şi cunoştinţele despre conexiunile celor care controlau vămile din vest şi şefii Poliţiei de Frontieră, Sorin Pantea îi vorbeşte investigatorului DGA despre titularul de la Moraviţa, comisarul şef Vasile Turda „ne-am f.. împreună, am băut împreună..! Şi Vasile Turda îi cel mai şmecher din România în Poliţia de Frontieră..! Îi cel mai şmecher..! Vasile Turda îi nepotul lui Gheorghe Turda! Îi tare de tot”. Că Pantea a avut dreptate s-a dovedit chiar şi după tsunami-ul antişpagă. Deşi subordonaţii îl acuzau că lua 40% din şpagă şi a condus sectorul de şpagă şi contrabandă de la Moraviţa, Vasile Turda, care mulţi ani a lucrat în vama arădeană Nădlac, a fost declarat nevinovat în urma anchetei administrative a Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră şi a fost mutat pe un loc călduţ de şef la aeroportul „Traian Vuia” din Timişoara”.

  3. Inspectorul Cornel Stoica, şef de Sector la poliţia de frontieră de la aeroportul timişorean, cel care a tolerat cu bună ştiinţă falsificarea pontajelor pentru comisarul Turda şi aţi doi lucrători, nu a primit nici o pedeapsă, susţin surse aeroportuare bine informate.

    În schimb, Stoica s-a ales cu o plângere penală, pentru abuz în serviciu, de la Eugenia Pop, o subalternă care, din ordinul său, a trebuit să semneze întocmirea unor pontaje false pentru Vasile Turda, Cătălin Mocanu, dar şi pentru agentul Tisian. Cei trei poliţişti de frontieră nu dădeau cu săptămânile pe la serviciu, dar îşi încasau integral salariile. Chiulangiii au fost depistaţi de ofiţerii anchetatori, după ce aceştia au consultat listele ce cuprind intrările şi ieşirile din spaţiul aeroportului, evidenţiate de cartela magnetică personală a fiecărui angajat. E vorba de lunile de final ale anului 2012, când poliţiştii aveau consemnate 3-4 intrări pe o lună întreagă.

  4. Turda a vrut să le arate subalternilor săi cât este de bine pregătit profesional şi s-a prezentat, recent, la concursul pentru ocuparea unei funcţii de conducere la Vama Nădlac, din judeţul Arad. Din cei trei concurenţi înscrişi, chiulangiul Turda a ieşit pe ultimul loc, după ce a tras un bilet, l-a citit şi, fără să spună un cuvânt comisiei de examinare, a ieşit din sala unde avea loc examenul şi nu s-a mai întors.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.