Doi elevi din Timiş vor intra la liceu cu media generală 10....

Doi elevi din Timiş vor intra la liceu cu media generală 10. Vezi lista cu toate mediile de la Evaluarea Națională 2013

0
DISTRIBUIȚI
tineri de la moisil sustinand capacitatea03
FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

Andrada Orodan de la Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” şi Vlad Rochian de la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” sunt singurii elevi din judeţul Timiş care vor intra la liceu cu media de admitere 10.


Cei doi absolvenţi de clasa a VIII-a au primit la cele două probe scrise ale Evaluării Naţionale note maxime, iar media de pe ultimii patru ani de şcoală este tot 10. Potrivit ierarhiei candidaţilor pe judeţul Timiş publicată pe site-ul Ministerului Educaţiei Naţionale, pe alţi 45 de elevi i-au despărţit doar câteva sutimi de media generală 10, iar în total peste 1.000 de absolvenţi ai clasei a VIII-a au media de admitere peste nouă.

Vă reamintim că şi în acest an, elevii care au o medie de admitere sub cinci pot intra la liceu. Cea mai mică medie generală din Timiş este de 3,84 a unui băiat care a învăţat la Şcoala Gimnazială Izvin din Recaş şi care, deşi nu a scris nimic pe foaia de examen la Matematică şi Limba Română, şi a primit nota 1, are o medie de absolvire a claselor V-VIII de 6,25. În judeţul Timiş, doar 261 de elevi au o medie de admitere la liceu sub cinci.

În perioada 5-9 iulie, copiii şi părinţii, asistaţi de diriginţi completează opţiunile în fişele de înscriere, în 16 iulie va avea loc repartizarea computerizată a absolvenţilor înscrişi, la data de 17 iulie vor fi afişate listele cu candidaţii la şcolile la care elevii au învăţat şi la liceele la care au fost repartizaţi, iar până în 26 iulie se pot depune dosarele de înscriere. Lista cu mediile de admitere ale elevilor din Timis este disponibilă pe admitere.edu.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.