Emoţii şi pentru profesori. 240 de dascăli din Timiş susţin examenul de...

Emoţii şi pentru profesori. 240 de dascăli din Timiş susţin examenul de definitivat

0
DISTRIBUIȚI

profesor_tabla

Peste 200 de profesori din judeţul Timiş care doresc să promoveze în grad sau să devină titulari pe un post sunt aşteptaţi, mâine, la Colegiul Naţional „C. D. Loga”, unde vor fi testaţi în cadrul examenului de definitivat.


Cadrele didactice vor susţine probe scrise la 42 de discipline şi vor avea la dispoziţie patru ore ca să rezolve subiectele primite. „Candidaţii trebuie să se prezinte în centrul de examen între 08.00 şi 08.30, iar lucrările vor fi corectate în şase centre naţionale. Cadrele didactice trebuie să obţină cel puţin nota 8 ca să promoveze examenul de definitivat. Profesorii care nu obţin definitivatul pierd titularizarea pe care au obţinut-o şi devin suplinitori”, a afirmat, ieri, Aura Danielescu, inspector şcolar adjunct. Afişarea rezultatelor se va face pe 23 iulie.

Faţă de anul trecut, numărul candidaţilor este mai mare cu 70. În anul 2012, în judeţul Timiş s-au înscris pentru examenul de definitivat 170 de profesori, însă 24 au lipsit. Dintre aceştia, doar 87 au promovat examenul şi doi candidaţi au obţinut nota 10.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.