Începe admiterea la liceu. 4.800 de elevi din Timiş sunt aşteptaţi să...

Începe admiterea la liceu. 4.800 de elevi din Timiş sunt aşteptaţi să completeze fişele de înscriere

0
DISTRIBUIȚI
tineri de la moisil sustinand capacitatea03
FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

Absolvenţii de gimnaziu care s-au prezentat la cele două probe scrise ale Evaluării Naţionale sunt aşteptaţi, începând de astăzi, la şcolile unde au finalizat clasa a VIII-a ca să completeze fişele de înscriere la liceu.


Cei 5.000 de elevi din Timiş care au susţinut probele scrise la Matematică şi Limba Română pot completa fişele de înscriere de astăzi şi până în 9 iulie, alături de părinţi şi asistaţi de diriginţi. Candidaţii completează pe fişa de înscriere, în ordinea preferinţelor, codurile pentru profiluri, specializări sau domeniile de pregătire pe care le doresc. Tot în această perioadă, datele din fişierele de înscriere sunt introduse în calculator.

Urmează corectarea eventualelor greşeli din fişe, iar în 16 iulie va avea loc repartizarea computerizată a absolvenţilor de clasa a VIII-a. Listele cu candidaţii vor fi afişate pe 17 iulie atât la şcolile unde elevii au învăţat, cât şi la liceele unde au fost repartizaţi. Apoi, elevii de clasa a VIII-a trebuie să îşi depună dosarele de înscriere până în 26 iulie. Pentru înscrierea în liceu, elevii nu trebuie să susţină niciun examen, ci pot intra la şcoala la care îşi doresc pe baza mediei de admitere, care reprezintă media aritmetică între media generală de la Evaluarea Naţională şi media generală de absolvire a claselor V-VIII. Excepţie de la această regulă fac elevii care trebuie să susţină probe de aptitudini.

În judeţul Timiş, la Evaluarea Naţională, nouă copii au obţinut media generală 10. 31 % din cei 4.873 de elevi care s-au prezentat la examen au obţinut note sub cinci, dar aceştia pot intra la liceu indiferent de media pe care o au, în funcţie de numărul de locuri disponibile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.