Robu le-a răspuns pedeliștilor la curiozitatea despre deplasările pe bani publici. Cât...

Robu le-a răspuns pedeliștilor la curiozitatea despre deplasările pe bani publici. Cât a cheltuit primarul în Coreea de Sud

4
DISTRIBUIȚI

nicolae robu hartii

Suma pe care a cheltuit-o primarul Nicolae Robu cu deplasările în străinătate de la începutul mandatului este de exact 1551 de euro. Acesta este răspunsul pe care deputatul Alin Popoviciu l-a primit ca urmare a cererii sale în baza Legii 544 (privind accesul la informații de interes public – n.r.) adresate edilului șef  Nicolae Robu. Mai exact, primarul a scris că din bani publici s-a deplasat doar la Barcelona, ceea ce a costat municipalitatea 1.278 de euro, și în Coreea de Sud, unde a cheltuit 273 de euro. Edilul șef  Nicolae Robu a mai fost plecat și în Franța, Iași sau Pașcani.


Popoviciu a comentat că „despre celelalte deplasări nu se spune nimic, dar s-au făcut cu o singură firmă, Ultramarin. Dacă cineva îi sponsorizează călătoriile, vrem să știm cine și cu ce scop”. Legat de banii pe care edilul șef  a cerut să îi doneze, respectiv diferența dintre 63.000 de euro și suma raportată ca fiind cheltuită, pedelistul spune că nu donează nimic până nu primește un răspuns corect de la primărie. Totuși, între timp deputatul Popoviciu a clarifiat de unde au venit restul de bani pentru deplasarea din Coreea. Confrom deputatului, edilul șef ar fi muncit acolo. „Mi-au pus la dispoziţie nişte informaţii, din Coreea, care m-au ajutat să descopăr un mister deosebit de important. Domnul Robu a cântat la trombon acolo, se ştie că este unul din marii trombonişti ai lumii”.

4 COMENTARII

  1. pai este grav. daca astea sunt sumele oficiale, 273 de euro pentru Coreea de Sud, apar niste mari semne de intrebare. 1 ori primarul a fost in interes personal si atunci orice suma de la buget, chiar si un singur euro, este ilegala. 2. daca a fost in interes de serviciu, trebuia sa fie pe cheltuiala primariei, cum este si normal. nimeni nu spune ca nu trebuie sa mearga si in honolulu daca trebuie. inseamna ca ori a declarat cheltuieli fictive, ori a beneficiat de sponsorizari mascate pentru o delegatie publica. nu este asta o forma de mita? daca a platit din banii lui, atunci are o mare problema in fata cetatenilor. pe cine a reprezentat de fapt in Coreea de Sud? ce interese reprezinta? cu ce scop a fost acolo? de ce a refuzat sa ii fie decontate cheltuielile? ce are de ascuns? nu este deloc in regula, este chiar mai rau decat daca ar fi declarat niste sume de mii de euro pentru deplasari, ceea ce nu ar fi creat suspiciuni

  2. Printre cei anchetaţi de DNA se numără ex- preşedintele PDL Timis, Constantin Ostaficiuc, şi deputatul PDL Alin Popoviciu. PRESSALERT.ro a dezvăluit faptul că spaţiile comerciale au fost închiriate printr-o serie de abuzuri şi falsuri firmei Trinvest Bakery, condusă oficial de vărul lui Alin Popoviciu. Fostul director al aeroportului Cornel Sămărtinean, care a avut legături de afaceri şi cu Popoviciu şi cu familia Ostaficiuc, a fost cel care a supervizat toate aceste ilegalităţi. Ancheta procurorilor anticorupţie a ajuns la Alin Popoviciu şi la Constantin Ostaficiuc după ce angajaţi ai aeroportului au vorbit despre presiunile care s-au făcut pentru ca spaţiile comerciale din aeroport să ajungă cât mai repede la firma vărului deputatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.