Salvatorii la un loc: dispecerat unic pentru Ambulanţă şi SMURD. Cum va...

Salvatorii la un loc: dispecerat unic pentru Ambulanţă şi SMURD. Cum va fi implementat proiectul lui Arafat

0
DISTRIBUIȚI

ambulanta-smurd-

Pompierii şi medicii care lucrează pe ambulanţă din judeţul Timiş ar putea interveni mai repede ca să salveze vieţile celor care au fost implicaţi în accidente rutiere grave, şi nu numai.


Ministerul Sănătăţii vrea să creeze un singur dispecerat pentru Ambulanţă, SMURD şi ISU, la Timişoara. Anunţul a fost făcut, la sfârșitul acestei săptămâni, de Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, care a participat, în judeţul Dâmboviţa, la inaugurarea celui de-al 30-lea dispecerat integrat din România înfiinţat de Ministerul Sănătăţii împreună cu structurile Ministerului Afacerilor Interne şi ale inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă.

„Sistemul ne va ajuta la eficientizarea activităţii operaţionale de intervenţie. În acest fel, se va permite o coordonare mai bună a resurselor de intervenţie care aparţin Serviciului de Ambulanţă şi SMURD, cu restul intervenţiilor pe care le desfăşoară pompierii în situaţii de urgenţă, în special în cazul accidentelor colective”, a declarat Raed Arafat. Secretarul de stat a mai adăugat că Timişul şi Argeşul vor fi următoarele judeţe în care, în perioada următoare, ca continua procesul de integrare a dispeceratelor Serviciilor de Ambulanţă şi SMURD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.