Ziua Poliţiei de Frontieră: misiunile care le-au adus unui ofiţer sub acoperire...

Ziua Poliţiei de Frontieră: misiunile care le-au adus unui ofiţer sub acoperire şi unui agent titlurile „poliţiştii anului”

2
DISTRIBUIȚI

5

Urmărire ca-n filme, astăzi, în Piaţa Victoriei. Sirenele au început să sune, iar un poliţist a strigat de mai multe ori „Poliţia de Frontieră, trage pe dreapta”, către trei bărbaţi aflaţi într-o maşină Dacia Logan, al cărei şofer nu vroia să oprească. În final, Dacia a fost înconjurată de cele două maşini de intervenţie ale Poliţiei de Frontieră, iar migranţii au fost imobilizaţi.


Totul a fost, însă, doar o demonstraţie pentru timişoreni, care a avut loc astăzi pentru a marca 149 de ani de existenţă a Poliţiei de Frontieră. Pe lângă exerciţiul demonstrativ al angajaţilor din cadrul Detaşamentului de Sprijin Operativ, timişorenii care s-au aflat, în această dimineaţă, pe platoul din faţa Operei au avut posibilitatea să ţină în mână un pistol sau o mitralieră, să privească prin binoclu cu infraroşu, dar şi să admire maşinile de intervenţie şi de patrulare din dotarea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara.

Tot în cadrul festivităţii care a avut loc în centrul Timişoarei, au fost premiaţi şi cei mai buni poliţişti de frontieră din acest an, distincţie pe care au primit-o doi angajaţi. Este vorba despre un ofiţer sub acoperire din judeţul Mehedinţi, care a reuşit să se infiltreze într-o reţea de infractori specializată în comercializarea ilegală de ţigări şi care mai apoi a fost destructurată. Iar cel de-al doilea „Poliţist de Frontieră al anului 2013” este un agent din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Moraviţa, cu ajutorul căruia au fost descoperite peste 4.000 de pachete de ţigări de contrabandă într-un tren de marfă. De asemenea, peste 230 poliţişti de frontieră din judeţele Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi au fost avansaţi în grad.

 

2 COMENTARII

  1. Sărbătoare olteneasca.Avansarile au fost ieri, 24 iulie ziua oficiala a Politiei de Frontiera, azi au fost manifestările si masa cu oficialitățile iar maine va fi cheful cu prostimea. Felicitări dl. Mirescu pt aceste activități care s-au desfășurat pe parcursul a trei zile ca si nunta la olteni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.