Artiștii timișoreni își arată „mușchii” creativi la Made in TM, evenimentul care-i...

Artiștii timișoreni își arată „mușchii” creativi la Made in TM, evenimentul care-i aduce pe malul apei. Primele nume confirmate

0
DISTRIBUIȚI

ipr2

Creatorii primei compilaţii sonore care cuprinde exclusiv muzicieni timişoreni, anonimTM, vor organiza un eveniment amplu dedicat muzicii realizate în oraşul nostru, ce va cuprinde o serie de concerte şi alte acţiuni conexe dedicate artiştilor locali, în cadrul unui proiect numit Made in TM.

„Vrem să ducem proiectul compilaţiei pe care am realizat-o de mai mulţi ani, mai departe. De fapt aşa am început să gândim ideea, dar după mult timp iată că în momentul în care evenimentul este iminent, realizăm că vom face mult mai mult. Sperăm să putem co-interesa toţi actorii mişcării muzicale a oraşului să lucreze împreună. Nu trebuie să cânte împreună, pot fi şi în continuare în stare de concurenţă, ceea ce este foarte sănătos, dar să se inspire şi să se încurajeze unii pe alţii, încercând să se întreacă în ceea ce ştiu mai bine, să cânte“, spune Dudu, din anonimTM.

Conform planurilor, evenimentul care va avea loc în perioada 20 – 22 septembrie la D’Arc pe Mal, va include, pe lângă concerte şi câteva acţiuni menite să popularizeze preocupările artistice ale muzicienilor locali din diverse stiluri, manifestarea dorind să fie mult mai mult decât un simplu concert cu trupele locale.


„Este un eveniment care se va derula pe parcursul unui întreg weekend, care va strânge cât mai multe trupe live din oraş, de la cele mai cunoscute la unele mai mici încă, dar cu potenţial mare. Fiecare va avea maximum 30 de minute să arate ce reprezintă, aşa încât un trecător pe faleza Begăi să poata asculta în plimbarea sa două trupe cel puţin. E un fel de Timişoara sub presiune, aş spune. Ceea ce şi arată cam starea de spirit a muzicienilor săi, uneori uitaţi de toată lumea“, a mai adăugat iniţiatorul acestui proiect, Dudu. Evenimentul inspirat după modelul compilaţiei anuale a celor de la anonimTM care adună laolaltă piese ale trupelor şi artiştilor timişoreni a creat deja vâlvă în rândul celor care activează în scena locală, iar programul complet al manifestării urmează să fie anunţat în viitorul apropiat. „Încercăm să atragem mai multe genuri muzicale, va fi rock, punk, jazz, muzică ambientală, chiar şi ceva mai pop. Artiştii vor performa gratuit, pentru că şi evenimentul va fi unul cu acces gratuit, dar condiţiile tehnice vor fi deosebite, urmând ca la sfărşit, fiecare trupă să primească un material înregistrat audio şi video cu care să se poată promova în continuare. Asta pe lângă faptul că au avut ocazia să se adreseze unui public destul de specializat, precum şi unuia profan“, a mai spus Dudu. Printre numele confirmate deja pentru această primă ediţie a Made In TM – ului se numără Implant Pentru Refuz, Persona, Thy Veils şi Sebastian Spanache Trio, iar cei interesaţi să participe la acest proiect pot trimite un mail la dudu@anonimtm.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.