Cine-i hip-hop-erul Pietonu’, susţinătorul lui Raed Arafat

Cine-i hip-hop-erul Pietonu’, susţinătorul lui Raed Arafat

0
DISTRIBUIȚI

pietonu hip hop

Ambițios, la 25 de ani vrea să arate lumii că hip hop-ul nu vinde baliverne. Cristian Farcaș își spune simplu, Pietonu`, din plăcerea de a străbate orașul la pas. Locuiește în Deva și de șapte ani își pune gândurile pe hârtie. Îi place limba română, și nu se ferește să critice ce nu îi convine în comportamentul celor din jur.

Pietonu` este pasionat de muzică încă din liceu, și a ales să se exprime prin hip-hop. Vrea să-și dezvolte un stil propriu, simplu și concret, dar care să sune bine. ”Vreau ceva nou, ceva cu care oamenii se confruntă în viața de zi cu zi fără să se mai pună accent pe temele generale ale societății.”, mărturisește acesta. Pe lângă muzică lucrează ca barman, deoarece până în prezent nu a cerut bani la concerte. Munca și mersul pe jos îl ajută să asimileze detalii, întâmplări cotidiene, după care le dă rimă și ritm de hip-hop.

Cuvintele au devenit versuri, apoi piese pe care le-a cântat la diferite concerte, sau la balurile bobocilor din împrejurimile Devei. Colaborează cu prietenul său din liceu, Batique – Robert Pop.


Împreună l-au susținut anul trecut pe Raed Arafat cu piesa ”Apel de urgență”. Totodată au avut succes si cu piesa ”Viața de liceu” care are peste 200.000 de vizualizări pe YouTube.

În 2008 a scos primul său album, ”Petrecere de Pieton”, care cuprinde 15 piese. Încurajat de fani, a continuat. Au următ doua albume ”Antestezic” și ”DevaStăm”. Anestezic cuprinde 17 piese și a fost lansat la Deva și la Timișoara. A fost scos pe piață în 130 de exemplare, și a fost realizat în colaborare cu Batique și alți câțiva prieteni. ”Nu mă interesează să fac bani din muzică pentru că e pur hobby. Vreau doar să prezint hip hop-ul dintr-o altă perspectivă.”, spune Pietonu`. Cântă ce vede în jurul său pentru că în acest fel oamenii pot să înțeleagă mesajul. ”Mulți m-au întrebat dacă mi s-a întamplat așa cum descriu în versuri. Nu vreau să le spun baliverne, spun doar adevărul”.

Pietonu are deja ”cv”: a urcat pe scena în deschiderea concertelor trupei americane Snowgoons și A.D.N. A colaborat cu Cedryk, Dj Andu sau Aforic, și a participat la Rawthentic Hip-Hop, care s-a desfăşurat la Castelul Gyulay Ferencz, de la Mintia. Ridică lumea în picioare la evenimentele la care participă prin ”off the dome” (vers pe loc). Consideră că doar în acest fel te poți numi artist. ”Dacă ești capabil să faci versuri pe loc, atragi și mai mulți spectatori, pentru că oamenii vor să audă ceea ce văd.” , mărturisește Pietonu`.

În prezent îți continuă seria de concerte prin Hunedoara, alături de Batique și alți câțiva prieteni cu care colaborează, ca să-și promoveze albumele și să-și exerseze ”off the dome–ul”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.