Filarmonica ”Banatul”, la cel mai celebru festival de muzică simfonică din țară

Filarmonica ”Banatul”, la cel mai celebru festival de muzică simfonică din țară

0
DISTRIBUIȚI

filarmonica banatul timisoara

Duminca aceasta debutează la București o nouă ediție a Festivalul Internațional ”George Enescu”. La două zile distanță pe scena Atheneului Român va urca orchestra Filarmonicii ”Banatul”, avându-i pe maestrul  Radu Popa la pupitrul dirijoral și pe pianistul Matei Varga, solist. Concertul va începe la ora 17. ”Filarmonica ”Banatul” împreună cu Filarmonica ”Transilvania” din Cluj Napoca  și Filarmonica ”Moldova” din Iași sunt singurele trei instituții muzicale din România invitate în Festivalul ”George Enescu, dovedind calitatea recunoscută a muzicienilor ce compun aceste orchestra”, a declarat Ioan Coriolan Gârboni, directorul instituției muzicale timișorene.

Programul concertului ce va fi susținut la București de orchestra Filarmonicii ”Banatul” cuprinde o primă audiție europeană – ” Concertul pentru pian și orchestra” de Michael Hersch, avându-l ca solist pe Matei Varga.


Timișorenii vor mai interpreta  ”Ombres – tribute to  Debussy” de Thierry  Huillet și ”Concert pentru orchestră op.81” de Rolf Martinsson. Acest concert va fi prezentat și dumincă,1 septembrie, începând cu ora 19, la Sala Capitol a Filarmonicii ”Banatul”. Potrivit lui Gârboni, Timișoara mai găzduiește un concert sub egida Festivalului ”George Enescu”, concertul din 13 septembrie, (Sala Capitol, ora 19), dirijat de maestrul Gheorghe Costin, avându-i ca soliști pe Manuela și Dragoș Mihăilescu.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.