Timișoara, centrul Serviciului Regional de Ambulanță Vest

Timișoara, centrul Serviciului Regional de Ambulanță Vest

1
DISTRIBUIȚI

ambulanta-urgenta1-700x523

Trei servicii judeţene de ambulanţă din vestul ţării vor fi desfiinţate ca să se reorganizeze Serviciul Regional de Ambulanţă Vest, cu sediul la Timişoara, potrivit unui proiect de hotărâre de guvern lansat, ieri, în dezbatere publică de Ministerul Sănătăţii.


Astfel, serviciile de ambulanţă de la Arad, Hunedoara şi Caraş-Severin vor fi desfiinţate. Acelaşi proiect prevede că serviciul regional care se va înfiinţa în Timiş va asigura asistenţă medicală de urgenţă, transport sanitar asistat, consultaţii de urgenţă, precum şi transport sanitar neasistat de pe raza judeţului. „La momentul actual, sistemul de asistenţă medicală de urgenţă prespitalicească din România suferă de grave neajunsuri, care au fost semnalate de repetate ori. Serviciile Judeţene de Ambulanţă funcţionează în zone administrative bine determinate şi care nu permit organizarea intervenţiei în mod eficient. De multe ori, ambulanţa întârzie în diverse zone ale ţării, din cauza lipsei unei ambulanţe disponibile în zona administrativă respectivă, când la distanţe mici se află ambulanţe libere în zona administrativă limitrofă”, scrie în nota de fundamentare a proiectului propus de Ministerul Sănătăţii.

Proiectul prevede înfiinţarea serviciilor regionale de ambulanţă Nord Vest, Centru, Vest, Sud Vest, Sud, Sud Est, Nord Est, plus Bucureşti-Ilfov prin desfiinţarea ambulanţelor judeţene. După ce se va înfiinţa Serviciul Regional de Ambulanţă Vest, angajaţii din cadrul serviciilor judeţene din Arad, Hunedoara şi Caraş-Severin vor fi preluaţi la serviciile regionale. Proiectul se află în dezbatere publică până la data de 22 septembrie.

1 COMENTARIU

  1. Preluarea si directionarea apelurilor de urgenta este atributia serviciului 112, care poate decide ce serviciu medfical de urgenta va prelua cazul, deci nu a conducerii unui serviciu de ambulanta..fundamentarea ministerului este putin facuta pe genunchi in acest caz si poate se cere reorganizarea serviciului 112 pentru aceste situatii la limita de judet.
    Prin nota de fundamentare nu se demonstreaza cu nimic ca aceasta reorganizare va imbunatatii situatia preluarii apelurilor medicale de urgenta, ba poate conduce la inrautatirea lui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.