Duel de prestigiu în Cupa României: Ripensia Timişoara va întâlni UTA în...

Duel de prestigiu în Cupa României: Ripensia Timişoara va întâlni UTA în faza a V-a a Competiţiei KO

0
DISTRIBUIȚI

ripensia-giarmata04_resize

Adversar important pentru gruparea timişoreană cu nume de legendă din Liga a V-a. Ajunsă în al cincilea tur al Cupei României din postură de câştigătoare a fazei judeţene, Ripensia va primi vizita unei trupe cu mare tradiţie în vestul țării, UTA Arad. Duelul va avea loc miercuri, 11 septembrie, pe arena de la Pădurea Verde.

Parcursul de senzaţie al roş-galbenilor în Cupă continuă cu un duel atractiv. După ce au avansat în primul şi al patrulea tur, la „masa verde”, dar şi după ce au învins două divizionare C în faza naţională (Millenium Giarmata şi Muncitorul Reşiţa), elevii lui Radu Suciu şi Ovidiu Olariu vor da piept cu „Bătrâna Doamnă”. Va fi primul joc oficial cu o divizionară secundă de când „Ripi” a fost reînviată în ligile inferioare. Deşi ambele cluburi au o mare tradiţie în spatele numelui, vechile UTA şi Ripensia nu prea au avut tangenţe, deoarece în timp ce fosta „ITA” începea să devină o forţă, prima formaţie profesionistă din România se stingea.

Duelul cu UTA e o mare oportunitate pentru noua Ripensia. Arădenii nu au încă lotul format şi clubul de abia a fost preluat de noul patron, Adrian Marţian. Acesta l-a instalat „principal” pe Eugen Trică şi i-a dat atribuţii importante la echipă chiar unui timişorean, Dorin Micşa. În cazul în care avansează în faza a VI-a a competiţiei (şaisprezecimile de finală) Ripensia va juca cu o grupare de Liga I.

Partida Ripensia Timişoara – UTA Arad se va disputa miercuri, 11 septembrie, de la ora 16.30, pe stadionul „Electrica”. O altă trupă bănăţeană, Metalul Reşiţa, care va participa în noua ediţie a Ligii a II-a, va evolua pe terenul echipei hunedorene de Liga a IV-a Aurul Brad.

Radu Suciu, managerul timişorenilor, aşteaptă un stadion plin cu UTA: „E un derby Timişoara-Arad”

Programarea stabilită marţi de FRF în Cupă poate crea o emulaţie pe arena de la Pădurea Verde. Speranţele celor de la Ripensia e ca echipa lor să ajungă în şaisprezecimile Cupei României, fază în care ar dori să joace pe stadionul principal al oraşului: „Dan Păltinişanu”.


„Acum echipele sunt mai mici faţă de renume. Echipele sunt în diferite stadii, noi construim, UTA se caută. Va fi un meci foarte greu în ciuda a ceea ce se aude în legătură cu UTA. Toate informaţiile s-ar putea să fie date peste cap la ora jocului.  E o echipă de B, cu jucători de B. Dimpotrivă ar putea să fie o emulaţie la ei pentru că au şi antrenor nou şi jucătorii vor dori să-l impresioneze. E un derby Timişoara – Arad. Logic ar fi ca stadionul să fie plin. Noi suntem dezavantajaţi că jucăm într-o ligă cu un alt ritm, aici şi arbitrii au un altfel de stil de a conduce jocul. Noi sperăm să ajungem să jucăm cu un adversar de Liga I. Normal am juca pe Dan Păltinişanu”, ne-a spus Radu Suciu, managerul lui „Ripi”. Conform palmareselor istorice Ripensia Timişoara şi UTA au câştigat patru Cupe, câte două fiecare, şi zece campionate ale României (şase titluri pentru arădeni).

Iată programul turului al V-lea:

1. FCM Dorohoi (BT) – CS Municipal Studenţesc Iaşi (IS)

Stadion: 1 Mai (Dorohoi / Botoşani)

2. SC Bacău (BC) – FCM Dunărea Galaţi (GL)

Stadion: Aerostar (Bacău / Bacău)

3. FC Farul Constanţa (CT) – SC CF Brăila SA (BR)

Stadion: Farul (Constanţa / Constanţa)

4. FC Gloria Buzău (BZ) – CS FC Clinceni (IF)

Stadion: Gloria (Buzău / Buzău)

5. SC FC Voluntari (IF) – SC FC Rapid SA Bucureşti (B)

Stadion: ”Niţă Pintea” (Voluntari / Ilfov)

6. CS Baloteşti (IF) – ACS Berceni (IF)

Stadion: Comunal (Baloteşti / Ilfov)

7. CS Petrolistul Boldeşti (PH) – CS Unirea Tărlungeni (BV)

Stadion: ”Viorel Mateianu” (Boldeşti / Prahova)

8. FC Chindia Târgovişte (DB) – SCU Craiova SA (DJ)

Stadion: ”Eugen Popescu” (Târgovişte / Dâmboviţa)

9. FCU Craiova SA (DJ) – CSM Râmnicu Vâlcea (VL)
Stadion: Municipal (Turnu Severin / Mehedinţi)

10. AS Armata Aurul Brad (HD) – CS Metalul Reşiţa (CS)
Stadion: Aurul (Brad / Hunedoara)

11. CS Ripensia Timişoara (TM) – SC FC UTA SA (AR)
Stadion: Electrica (Timişoara / Timiş)

12. FC Hidişelul de sus (BH) – CS FC Bihor Oradea (BH)
Stadion: Comunal (Hidişelul de sus / Bihor)

13. CS Sănătatea S.P. Cluj (CJ) – AS FC ASA Târgu Mureş 2013 (MS)
Stadion: Mechel (Câmpia Turzii / Cluj)

14. AS AVântul Bârsana (MM) – ACF Gloria 1922 Bistriţa (BN)
Stadion: Central (Bârsana / Maramureş)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.