Fiul legendarului Lee Scratch Perry, Omar, concertează în premieră naţională la Timişoara

Fiul legendarului Lee Scratch Perry, Omar, concertează în premieră naţională la Timişoara

0
DISTRIBUIȚI

omarperry

Fiul legendarului muzician Lee „Scratch” Perry, Omar Perry, va susţine un concert live în premieră naţională în oraşul nostru, evenimentul urmând să se desfăşoare în data de 4 octombrie la Setup Venue.

Omar Perry s-a născut în Kingston, Jamaica, în anul 1968, având privilegiul de a fi fiul legendarului Lee “Scratch” Perry. Încă de la vârsta de şase ani, Omar şi sora lui mai mică Marsha au avut ocazia să înregistreze pe piesele tatălui lor, precum “Thanks we get” a lui Junior Byles şi “Ram Goat Liver” a lui Pluto Shervington.


Omar a copilărit într-un mediu muzical, urmărind unii dintre cei mai mari artişti care înregistrau în studioul tatălui său, “Black Ark” : Max Romeo, Junior Murvin, Bob Marley and the Wailers.

Cariera muzicală a sa a început în adolescenţă, când a format trupa “the Upsetter Juniors” alături de fratele şi sora lui. După 1990, a lucrat o perioadă ca inginer de sunet în studioul lui Junior Reid. În 1996, Omar a părăsit Jamaica şi a călătorit în Gambia, unde a lucrat ca DJ la postul naţional de radio, iar în 2000 a ajuns în Europa şi s-a stabilit în Belgia. Primul său single numit “Rasta Meditation” a fost lansat în 2003 şi a fost produs de Adrian Sherwood. Omar Perry a lansat de atunci 3 albume: Man Free (2007), Can’t stop us (2009) şi The Journey (2011). A colaborat de-a lungul timpului cu artişti precum Dub Incorporation, Mungo’s Hi fi, Dreadzone, Kiddus I, Ziggi, Anthony B  şi a fost prezent la majoritatea festivalurilor mari de reggae din Europa. Alături de el, pe scena evenimentului organizat de Reggaelize it, vor mai fi prezenţi One Lion, Mighty Boogie, Malvina Vibez şi Megga Dillah.

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.