Taxarea autostrăzilor ar putea începe din 2017. Cât vor plăti şoferii

Taxarea autostrăzilor ar putea începe din 2017. Cât vor plăti şoferii

1
DISTRIBUIȚI

autostrada

Taxarea autostrăzilor din România ar putea începe după finalizarea centurii sud a Capitalei, unde lucrările vor fi derulate în intervalul 2014-2017, a declarat ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură, Dan Şova, la emisiunea „După 20 de ani”, de la Pro TV, citat de Mediafax.


Taxă va fi plătită pe traseul Piteşti – Constanţa, având un nivel de trei euro la suta de kilometri, a arătat ministrul. Acelaşi nivel de taxare a fost estimat şi pentru autostrada Comarnic – Braşov, care ar putea fi finalizată în 2016-2017. „Calculele de taxare s-au făcut numai pentru Comarnic – Braşov. Dincolo, la centura de Sud, proiectul este scos direct ca având concesiune de la Piteşti până la Constanţa, deci concesionarul trebuie să construiască centura Sud, care are 48 de kilometri, şi ia în concesiune de la Piteşti la Constanţa. (…) Prima etapă din concesiunea Piteşti – Constanta cu construcţie centura Sud este reabilitarea a peste 30 de kilometri de pe autostrada Bucureşti – Piteşti. Acolo va intra cu taxă de la Piteşti până la Constanţa, în acelaşi regim, 3 euro pe suta de kilometri”, a spus Şova.

Premierul Victor Ponta a anunţat în august că şoferii care vor circula pe autostradă între Piteşti şi Constanţa vor fi obligaţi să achite o taxă, iar din banii astfel colectaţi vor fi acoperite costurile de modernizare a centurii de sud a Capitalei. În primăvara acestui an, Şova, declara că tronsoanele de autostradă Comarnic-Braşov şi Craiova-Piteşti, precum şi centura sud a Bucureştiului vor fi taxate după intrarea în exploatare, iar cuantumul taxei se va baza pe un calcul de 3 euro pe suta de kilometri.

 

1 COMENTARIU

  1. Aha… eu plec din Vaslui spre Constanta , imi rup masina pana la Ploiesti ( teoretic vorbind) de aici platesc 3 euro/100km,bani ce vor fi folositi pt centura Bucurestiului, la intrare in Constanta mai platesc 3 euro,bani care intra in conturile Constantei….. Autostrazile din restul tarii cu ce bani se vor face ?? Sau noi restul tarii suntem doar buni de dat bani pt modernizarea capitalei ( exclud Constanta acolo e alta poveste unde ceidin Constanta ar trebui sa plateasca si ei o taxa de intrare in orice judet pe care il tranziteaza ) ?
    As fi de acord cu aceasta taxa daca es va fi folosita tot pt construirea de autostrazi nu pt smekerii si mai stiu eu ce modernizari prin capitala

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.