Descinderi la un azil clandestin unde zeci de bătrâni erau ţinuţi în...

Descinderi la un azil clandestin unde zeci de bătrâni erau ţinuţi în condiţii inumane

0
DISTRIBUIȚI

perchezitii

Anchetatorii au descins, în această dimineaţă, la un azil de bătrâni din Păuleşti (Prahova) care funcţiona ilegal şi unde aproximativ 30 de vârstnici erau ţinuţi în condiţii inumane, câte doi-trei în pat. Managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Prahova, Daniel Nicolae, a declarat că 31 de bătrâni au fost preluaţi de ambulanţe, azi dimineaţă, şi duşi la o unitate medicală, de la un azil care funcţiona ilegal într-o casă din localitatea Păuleşti, scrie Mediafax.

El a precizat că toţi sunt bolnavi cronici, majoritatea suferind accidente vasculare, mulţi dintre ei având pareze sau semipareze. De asemenea, o persoană din acel centru este nevăzătoare. „Sunt oameni care au nevoie de îngrijiri speciale”, a spus managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Prahova. Referitor la condiţiile în care erau ţinuţi oamenii, el a spus: „Mizerie.


Erau unii peste alţii, câte doi-trei în pat, fără lenjerie curată, fără pamperşi schimbaţi, mirosea a urină şi fecale. Unii dintre ei erau deshidrataţi”. Oamenii nu beneficiau de asistenţă medicală, iar tratamentele nu le erau administrate.

Şeful Poliţiei Judeţene Prahova, comisar Viorel Dosaru, a declarat că poliţia a început verificările în acest caz după ce a primit imagini care arată condiţiile în care bătrânii erau ţinuţi azilul ilegal din comuna Păuleşti. Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Prahova, Raluca Brezeanu, la acţiunea de la Păuleşti participă ofiţeri de la Brigada de Crimă Organizată,  reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică, inspectori de la Protecţia Consumatorului, dar şi un medic legist.

Surse apropiate anchetei au declarat că respectivul cămin de bătrâni este administrat de societatea comercială SC Alex & Moni şi funcţionează ilegal, în condiţiile în care firma nu deţine autorizaţie pentru funcţionarea unui astfel de aşezământ. Primele date arată că unii dintre bătrâni ar fi fost ţinuţi acolo împotriva voinţei lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.