Primar din vest, găsit incompatibil de inspectorii Agenției Naționale de Integritate. Ce...

Primar din vest, găsit incompatibil de inspectorii Agenției Naționale de Integritate. Ce spune edilul despre anchetă

1
DISTRIBUIȚI

MACOVEI - ANI - ANCHETE

Agenţia Naţională de Integritate l-a găsit pe primarul comunei Orţişoara, Aleodor Gheorghe Sobolu, în stare de incompatibilitate, deoarece, începând din 26 februarie 2010, deţine, simultan, atât funcţia de primar, cât şi pe cea de reprezentant al comunei în adunarea generală a S.C. Centrul de Colectare Deşeuri ECO7 Satchinez S.R.L. Potrivit ANI, Sobolu a încălcat legea pentru prevenirea şi sancţionarea corupţiei, care prevede că funcţia de primar este incompatibilă cu funcţia de reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local.

„În consiliul de administraţie al S.C.


Colectare Deşeuri ECO Satchinez, o firmă de interes zonal constituită pe baza unui proiect pornit cu fonduri europene, care se ocupă cu selectarea deşeurilor menajere,  suntem şapte primari care reprezentăm şapte comune. Eu am fost împuternicit să reprezint comuna Orţişoara prin hotărâre de consiliu local, la fel ca restul primarilor, nu am acolo nicio funcţie. Există o hotărâre de consiliu din 2010 şi alta din 2012, când în câteva comune au fost aleşi alţi primari. Noi nu suntem administratori, angajaţi sau beneficiari la societatea respectivă, nu suntem retribuiţi, suntem doar împuterniciţi, prefectura nu a atacat nici una din cele două hotărâri de consiliu. Primăria Orţişoara nici nu lucrează cu societatea respectivă, ci cu una din Arad, mai ieftină, dar nu pot ieşi din acest proiect până nu se finalizează. De altfel, firma din Satchinez este în insolvenţă, va fi preluată de consiliul judeţean şi va lucra pentru Ghizela”, a declarat, pentru PRESSALERT.ro, Aleodor Gheorghe Sobolu. „Interesant este că din cei şapte primari care suntem în consiliul de administraţie, numai pe mine m-au găsit incompatibil”, a mai adăugat primarul Orţişoarei.

El spune că aceste controale s-au declanşat în urma unor sesizări privitoare la declaraţiile sale de avere şi la retribuţii pe care le-ar primi de la alte societăţi, care însă nu s-au confirmat. „Am depus la dosar toate actele necesare, am arătat că nu primesc niciun salariu şi că lucrez cu o altă societate pentru comună. Aştept acum raportul ANI. şi dacă îmi va fi nefavorabil, voi depune o contestaţie în instanţă”. Sobolu este membru PSD și a fost ales pentru prima dată ca primar al Orțișoarei în 2004, iar de atunci a tot fost votat de locuitorii Orțișoarei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.