RETROSPECTIVA 2013 Primarul Robu, taxa pe turnuleţ şi metroul

RETROSPECTIVA 2013 Primarul Robu, taxa pe turnuleţ şi metroul

4
DISTRIBUIȚI

robu01

Nu pierde nicio ocază le aducă la cunoştinţă celor care îl contestă, fie ei jurnalişti sau simpli cetăţeni că este un om al viziunii , al proiectelor şi al ideilor inovative. Vorbim despre primarul Nicolae Robu , care în anul 2013 a uimit locuitorii urbei de pe Bega cu mai multe proiecte. Astăzi despre cele care au stârnit cele mai multe reacţii de amuzament. Prima a fost propunerea de introducere a taxei pe turnuleţ, care ar fi vizat în special casele cetăţenilor de etnie rromă din urbea de pe Bega. Sătul ca aceste imobile să strice arhitectura oraşului, primarul a spus că are de gând să ceară bani suplimentari pentru un astfel de lux. Propunerea nu a putut fi pusă în practică având în vedere faptul că legislaţia în vigoare nu permite introducerea unei astfel de taxe. În acest caz, primarul a acceptat repede înfrângerea şi s-a mulţumit cu faptul că ştirea i-a adus notorietate în presa centrală. Cât despre palatele cu turnuleţe, primarul a promis că va interveni din faşă asupra situaţiei astfel ca pe viitor să nu mai fie construite.

A doua idee a fost cea a trecerii liniilor de cale ferată în subteran şi a folosirii  metroului în urbea de pe Bega.


După ce anunţul făcut în contextul adoptării unui nou PUG pentru urbea de pe Bega a stârnit nenumărate reacţii de amuzament şi multe glume pe internet, primarul a întors-o. „Eu nu am spus că facem metrou, am spus că mutăm liniile de cale ferată în subteran şi dacă tot le avem în subteran, pe ele există rezerva de timp în care pot circula şi trenuri cu statut de metrou, mijloace de transport în comun pe cale ferată de tip tramvai. Pot circula pe aceeaşi cale ferata, asta am spus şi repet. Asta nu înseamnă că facem metrou. Rezulta metroul, in subsidiar.

Şi totuşi, subiectul este departe de a fi închis. Ultima lămurire a edilului şef vizavi de metroul din Timişoara a clarificat că ducerea liniilor de cale ferată în subteran va fi cuprinsă în proiectele Timişoarei în exerciţiul financiar 2014 – 2020 pentru a obţine finanţări de la Uniunea Europeană. „Vom vedea dacă specificaţiile vor face acest proiect eligibil. Eu voi milita pentru promovarea lui pe orice sursă de finanţare pe care o voi identifica”.

 

4 COMENTARII

    • Bin!
      sa tzo trag in…
      laba ci ieshiti ca numa’ la dat limbi sefilor isti bun. esti penelist, asa-i ninorocitule?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.