Spitalele din județul Timiș sunt controlate până la Crăciun. Ce verifică specialiștii...

Spitalele din județul Timiș sunt controlate până la Crăciun. Ce verifică specialiștii DSP

0
DISTRIBUIȚI

ambulanta-urgenta1-700x523-640x478

După ce s-a descoperit, în urma unui control, că Spitalul Județean din Ploiești nu are medicamente și materiale sanitare suficiente, ministrul Sănătății a dat ordine ca toate spitalele din țară să fie verificate.


Astfel, Eugen Nicolăescu a solicitat tuturor Direcțiilor de Sănătate Publică să înceapă controalele care se vor finaliza până cel târziu pe 24 decembrie. În județul Timiș, zece specialiști din cadrul DSP vor verifica toate spitalele, iar apoi se va stabili un plan de măsuri în ceea ce privește capacitatea unităților spitalicești de a asigura medicamente, materiale sanitare și echipe medicale care să le sară în ajutor pacienților în perioada sărbătorilor de iarnă.

Conform unui ordin al Ministerului Sănătății, prin aceste controale se va urmări dacă spitalele au suficiente paturi, medicamente, materiale sanitare și dispozitive medicale. De asemenea, specialiștii din cadrul DSP Timiș vor verifica și dacă doctorii și asistentele pot asigura asistență medicală în perioada 24 decembrie – 6 ianuarie, se vor analiza graficele serviciilor de gardă, serviciile de ambulanță și centrele de permanență astfel încât oamenii să beneficieze de asistență medicală completă și complexă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.