Arafat: „Institutul Cantacuzino analizează probele recoltate de la angajaţii Aeroportului din Sibiu”

Arafat: „Institutul Cantacuzino analizează probele recoltate de la angajaţii Aeroportului din Sibiu”

0
DISTRIBUIȚI

raed arafat la timisoara01 p

Angajatul Aeroportului din Sibiu care a decedat a avut o infecţie respiratorie gravă, iar ceilalţi doi colegi ai acestuia sunt într-o fază uşoară a bolii, probele recoltate de la aceştia fiind trimise la Institutul Cantacuzino, pentru a se stabili cauza, a declarat secretarul de stat Raed Arafat, scrie Mediafax. „Nu trebuie să inducem panică atât timp cât nu ştim despre ce este vorba. Ştim de ani de zile însă că gripa poate provoca şi deces, în anumite condiţii. În aceste cazuri au fost recoltate probe, care au fost trimise spre analiză la Institutul Cantacuzino”, a declarat secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii.

Întrebat dacă există suspiciunea de gripă porcină, Raed Arafat a spus că nu se poate spune că aceasta ar fi cauza, precizând că sunt multe virusuri paragripale care ar fi putut produce îmbolnăvirile. „Nu ştim despre ce este vorba, nu ne putem pronunţa, pentru că nu avem voie să ne jucăm cu diagnosticele şi să inducem panică în populaţie”, a mai spus secretarul de stat.

Doi angajaţi ai Aeroportului din Sibiu au ajuns, marţi seară, la Spitalul Judeţean Sibiu, cu simptome ale unor afecţiuni respiratorii, ei fiind trimişi la unitatea sanitară şi internaţi după ce un coleg de-al lor, care avea simptome similare, a murit luni. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Sibiu, Decebal Todăriţă, a declarat că doi bărbaţi, angajaţi ai Aeroportului din Sibiu, au ajuns, aseară, la Unitatea de Primiri Urgenţe, cu simptome ale unor afecţiuni respiratorii.

„Cei doi bărbaţi erau în concediu medical pentru afecţiuni respiratorii, diagnosticul unuia dintre ei fiind de pneumonie interstiţială.


În cursul zilei de luni, un coleg al lor, sosit la spital cu simptome asemănătoare, a decedat, iar în această seară conducerea aeroportului a decis să îi trimită şi pe cei doi la spital, pentru supraveghere şi analize”, a spus Todăriţă.

Potrivit acestuia, cei doi pacienţi, în vârstă de 22, respectiv 26 de ani, au fost internaţi la Secţia de Boli Infecţioase a spitalului, fiind izolaţi de restul bolnavilor. Pe baza probelor recoltate de la aceştia se va stabili dacă este vorba despre vreun tip de gripă. Todăriţă a precizat că şi pacientului care a murit luni, şi care avea 38 de ani, i s-au recoltat astfel de probe, rezultatele nefiind deocamdată gata. În cazul celor doi bărbaţi, Todăriţă a spus că pericolul nu este foarte mare, având în vedere că se aflau deja sub tratament pentru afecţiuni respiratorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.