Când va fi reparat acoperișul spart al liceului Loga, unde profesorii au...

Când va fi reparat acoperișul spart al liceului Loga, unde profesorii au pus vase în pod ca să nu plouă în clase. Ce alte școli vrea să modernizeze Primăria Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

loga-in-mizerie15_resize-640x426

Elevii care învață la unul dintre cele mai bune licee din Timișoara vor începe anul școlar următor tot în clădirea cu acoperișul spart. Reprezentanții municipalității s-au tot lăudat că vor face tot posibilul să înceapă reparațiile capitale la acoperișul Colegiului Național C. D. Loga încă din toamnă, doar dacă vremea le va permite, însă doar au schimbat câteva țigle care riscau să pice în capul copiilor. Astfel, profesorii au fost nevoiți să pună vase în pod ca să evite scurgerea apei în sălile de clasă.

Potrivit viceprimarului Dan Diaconu, lucrările ar urma să înceapă, totuși, în această primăvară și vor fi finalizate în cel mult 12 luni cu bani de la Banca de Dezvoltare a Germaniei.


“S-a lansat în cursul săptămânii trecute licitația pentru desemnarea constructorului care va reabilita acoperișul. Valoarea proiectului se ridică la suma de 1,3 milioane de lei și am introdus în caietul de sarcini câteva elemente noi astfel încât să fim convinși că proiectul va fi finalizat cu succes”, dă asigurări Dan Diaconu.

Tot prin proiectul cu Banca de Dezvoltare a Germaniei, Primăria Timișoara împrumutând cinci milioane de euro, din care trei nerambursabili, a început și reabilitarea clădirii Liceului “Nikolaus Lenau”. Însă lucrările de reabilitare au fost sistate după ce firma care a câștigat licitația a intrat în insolvență.

Viceprimarul Timișoarei se laudă că vor fi realizate și alte investiții în școlile din oraș. Una dintre cele mai importante o reprezintă cea de la Liceul Teoretic “Grigore Moisil”, unde reprezentanții municipalității speră ca din anul școlar următor toți elevii să meargă la ore doar de dimineață. Și asta după ce se vor realiza încă 19 săli de clasă într-un corp de clădire vechi. Și elevii de la Liceul Lenau ar urma să învețe doar de dimineață, după ce Primăria Timișoara nu a renunțat la ideea de a muta trei clase într-o hală care aparține RATT pe de strada Doina. Copiii ar urma să învețe în această încăpere până în momentul în care se va realiza noul campus școlar la liceului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.