Cum vrea rectorul UVT Marilen Pirtea să iasă cu bine din eșecul...

Cum vrea rectorul UVT Marilen Pirtea să iasă cu bine din eșecul construirii caminelor de lux

1
DISTRIBUIȚI
persoane cu dizabilitati la uvt02_resize
FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

S-a ales praful de proiectul celui mai mare campus universitar din România, în valoare de 36 de milioane de euro, ce ar fi trebuit să se construiască în zona Oituz din Timișoara. Reprezentanții Universității de Vest și-au pierdut speranța că vor mai obține fondurile necesare de la Guvern și autoritățile locale pentru materializarea această construcție, ce ar fi trebuit să fie formată din patru cămine noi, sală de sport, bazin de înot și parcări subterane.


Totuși, UVT încearcă, prin două proiecte europene, să obțină fondurile necesare construirii unor noi corpuri de clădiri. Valoarea proiectelor se ridică la suma de 16 milioane de euro și presupun realizarea, tot în zona Oituz, a unui sediu nou pentru Facultatea de Econonie și de Administrare a Afacerilor, dar și extinderea Facultății de Arte, două idei despre care s-a vorbit încă din anul 2009.

Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest, ne-a declarat că sunt șanse mari ca instituția pe care o conduce să primească cei 16 milioane de euro chiar la începutul anului 2014 de la Uniunea Europeană, însă există o problemă, chiar dacă proiectele vor fi admise. „Aceste proiecte majore au fost reevaluate în cadrul Programului Operațional Regional și se pare că sunt în faza finală de acreditare a primirii banilor. Chiar dacă vom primi banii necesari finalizării lucrărilor nu știm dacă-i vom putea cheltui pe toți pentru că sumele sunt eligibile până în iulie 2015 și avem de organizat licitații pentru desemnarea constructorului, procese care durează. Noi o să încercăm să consumăm cât mai mult din suma primită de la UE”, a explicat Marilen Pirtea. Studenții care vor învăța în clădirile nou construite vor beneficia de condiții la standarde europene, în cadrul celor două proiecte ce vor fi finanțate din fonduri europene se vor realiza și parcări subterane.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.