Băsescu, la Conferinţa pentru Securitate de la Munchen: „Fac apel la preşedintele...

Băsescu, la Conferinţa pentru Securitate de la Munchen: „Fac apel la preşedintele Ucrainei să nu trimită armata pe străzi”

0
DISTRIBUIȚI

Traian-Basescu2

Preşedintele Traian Băsescu a participat, sâmbătă seară, la Conferinţa pentru Securitate de la Munchen, unde a spus că un dezastru în domeniul securităţii ar fi ca în Ucraina să intervină armata pentru a calma situaţia, făcând un apel ca omologul de la Kiev să nu trimită armata pe străzi.

Băsescu a spus că este nevoie de o „abordare mai consistentă” privind perspectivele de aderare la UE pentru ţările din Parteneriatul Estic, conform Mediafax.

„E nevoie de o abordare mai consistentă.


Nu poţi doar să le inviţi la Asociere dar să le spui că nu e o garanţie că vor intra în UE. Cred că UE trebuie să fie mai puternică în crearea perspectivei de intrare în UE”, a spus şeful statului, citat de caleaeuropeana.ro.

El s-a referit şi la problema conflictelor îngheţate. „Un alt lucru este că din toate cele şase state ale Parteneriatului Estic, patru au conflicte îngheţate. Trebuie să găsim o soluţie ca toate aceste state să rezolve pentru totdeauna aceste conflicte îngheţate. Aceste state nu au perspectiva apartenenţei la UE daca nu îşi rezolvă conflictele”, a precizat Băsescu.

Preşedintele a cerut omologului său ucrainean să nu cheme armata împotriva manifestanţilor. „Dezastrul în domeniul securităţii ar fi ca în Ucraina să intervină Armata pentru a calma situaţia. Fac un apel la preşedintele Ucrainei să nu trimită armata pe străzi”, a spus Băsescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.