Justiție chioară, nu oarbă

Justiție chioară, nu oarbă

4
DISTRIBUIȚI

dragos bota (3)

Dacă te uiți pe deciziile instanțelor, după ce s-a dat primul val de condamnări pentru toți inculpații din dosarele corupției din vămile de la granița cu Serbia, singura concluzie la care ajungi e că justiția nu a fost oarbă, ci chioară. Dincolo de explicațiile sofisticate de drept, care pot găsi motivări la orice aberație juridică, este dincolo de limita înțelegerii cum un inculpat care și-a recunoscut faptele și a beneficiat de reducerea cu o treime a pedepsei stă patru – cinci ani cu executare în pușcărie, în timp ce colegul său, cu număr dublu sau triplu de fapte, care a continuat să susțină că totul a fost un abuz, este găsit și el vinovat, dar primește o pedeapsă cu suspendare.


Sau cum la loturile 1 și 2 de la Moravița, care de fapt a fost un singur dosar, sentințele, în marea lor majoritate, să fie în primul caz cu suspendare și în celălalt caz cu executare. La unii  nedându-se niciun spor de pedeapsă, la alții nelipsind sporul de pușcărie. Singura diferență – judecătorul care a cântărit faptele, având la îndemână aceleași instrumente. Cum independența este mai mult decât câștigată, vezi aceste sentințe radical diferite, justiției nu-i rămâne decât să fie cu adevărat oarbă și  de a se lipsi de tentația de a privi chiorâș.

4 COMENTARII

  1. NIVELAREA o va face ICCJR , se pare ca au „umblat” la judecatori …alta explicatie nu vad ! ar trebui verificat,evidenta zgaraie retina !

  2. Este pur si simplu o mare porcarie!!!! Cum e posibil ca pentru fapte similare sa se dea pedepse total diferite? Eu cred ca un lot a fost judecat pe bune, in Romania iar celalalt, tot pe bune … dar in ROMANICA ! Sa mearga si completul de judecata pentru 5 ani la mititica, pentru a li se dubla castigul… prin dobanda ….
    Rusine jUSTITIA lui BASESCU !!!

  3. Ce vrei sa insinuezi? Si de ce crezi ca la lotul 2 ar fi fost bine si la lotul 1 altfel. De ce crezi neaparat ca la lotul 2 a fost adevarul absolut ? Poate ca adevarul este ca la lotul 2 sa exagerat foarte f. mult. Iar pedepsele aplicate la lotul 1 si la lotul naidas sunt mai mult decat suficiente raportat la faptele retinute. Ce-ai fi vrut sa-i spanzure? Pentru ce? N-au omorat pe nimeni. Hai, chiar ca o dai prin strachini acuma!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.