Președintele Consiliului Județean Prahova, reținut pentru trafic de influență

Președintele Consiliului Județean Prahova, reținut pentru trafic de influență

1
DISTRIBUIȚI

mircea cosma adevarul

Mircea Cosma (foto) a fost reținut marți pentru 24 de ore de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție, fiind cercetat alături de fiul său, deputatul Vlad Cosma, într-un dosar de trafic de influență. Fiul său ar fi intervenit la el pentru ca anumite firme să primească anumite contracte ale CJ Prahova.

Conform unui comunicat DNA, Vlad Cosma ar fi cerut de la mai multe firme un total de 4,4 milioane de lei în schimbul intervenției la factorii de decizie din cadrul Consiliului Județean Prahova, astfel încât societățile respective să obțină, de la instituția publică, lucrări și servicii curente de întreținere a drumurilor publice sau a drumurilor județene pe timp de iarnă supraevaluate, dar și decontarea, cu prioritate, a unor lucrări deja efectuate în temeiul unor contracte anterioare.


Contractele erau supraevaluate tocmai pentru a se asigura sumele reprezentând „comisioanele” conform înțelegerilor cu cei doi inculpați.

DNA ridicat o serie de documente de la Consiliul Judeţean Prahova privind contractele licitate de instituţia condusă de Mircea Cosma. Mircea și Vlad Cosma au fost audiați marți, la Ploiești, de către procurorii DNA, șeful Consiliului Județean fiind reținut pentru 24 de ore.

Foto: Adevărul

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.