Timişoara Gospel Project se pregăteşte de concert. Cum vă puteţi înscrie în...

Timişoara Gospel Project se pregăteşte de concert. Cum vă puteţi înscrie în cor

1
DISTRIBUIȚI

afis workshop small

Anul acesta, Timişoara Gospel Project începe în martie, iar timișorenii dornici să se afirme la scenă deschisă se mai pot înscrie de vineri, 14 februarie. După această data, încep repetițiile. Sunt aşteptaţi toţi iubitorii de gospel între 15 şi 99 de ani, ”cu muzica în sânge şi un strop de nebunie” – după cum le place să spună inițiatorilor proiectului. Experienţa corală este binevenită, dar nu obligatorie şi nu se fac audiţii sau selecţii.

Asociaţia Culturală TGP organizează în weekend-ul 15-16 martie atelierul pregătitor „Intro Timişoara Gospel Project”. ”Atelierul din această primăvară este de fapt prima repetiţie pentru cea de-a X-a ediţie Timişoara Gospel Project, care va începe în 13 iunie şi se va încheia în 21 şi 22 iunie cu două concerte eveniment. Partenerul ediţiei jubiliare „Gospel meets Symphony” este Filarmonica Banatul, deci în iunie timişorenii vor avea ocazia să audă în premieră un cor de 120 de amatori acompaniați de orchestra Filarmonicii Banatul şi un band rock”, informează ldiko Csoke, de la Asociaţia Culturală TGP.

Cei interesaţi să cânte în cor sunt invitaţi să se înscrie începând de vineri pe site-ul www.asociatia-tgp.ro, dacă respectă condițiile de participare.

”Îi avertizăm pe doritori că TGP creează dependenţă.


Este pur şi simplu o experienţă unică şi intensă, prea frumoasă ca să nu vrei să o repeţi. TGP înseamnă în acelaşi timp entuziasm contagios, spirit de echipă, muncă serioasă făcută de plăcere, oboseală care nici nu mai contează, distracţie, relaxare, bucurie, prietenie, încântare, surprize. Apropo, le pregătim şi timişorenilor o surpriză, nu doar coriştilor”, a punctat dirijorul Dominic Samuel Fritz, care vine special din Germania pentru proiectele Asociaţiei. El este iniţiatorul Timişoara Gospel Project, care a început în 2005 cu zece oameni şi un pian, iar la cea de-a IX-a ediţie din 2013 peste 100 de corişti au făcut sală plină la Filarmonică și au ridicat publicul în picioare două seri la rând. Timişoara Gospel Project este „un concert pentru o cauză”, aceeaşi din 2007 încoace, strângerea de fonduri pentru Centrul de Îngrijire Paliativă de tip Hospice „Casa Milostivirii Divine”, unde sunt internaţi pacienţi aflaţi în faza terminală a unei boli incurabile.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.