Un avion Boeing 767, aparţinând companiei Ethiopian Airlines, A FOST DETURNAT. O...

Un avion Boeing 767, aparţinând companiei Ethiopian Airlines, A FOST DETURNAT. O persoană a fost arestată

0
DISTRIBUIȚI

bord avion

Un avion al companiei Ethiopian Airlines care se deplasa de la Addis Abeba către Roma a aterizat la Geneva, după ce ar fi fost deturnat, relatează luni BBC News Online.

Poliţia elveţiană a confirmat, luni, că un avion al companiei Ethiopian Airlines, care se deplasa pe ruta Addis Abeba – Roma, a fost obligat să aterizeze pe aeroportul din Geneva după ce a fost deturnat, adăugând că unul dintre autorii deturnării a fost arestat, relatează BBC News Online.

Poliţia din Geneva a confirmat că avionul a aterizat neplanificat în oraşul elveţian la ora 06.00 (07.00 ora României). Nimeni nu a fost rănit, iar situaţia este „sub control”.

Aeroportul din Geneva a fost închis.

Potrivit postului de televiziune Sky News, avionul, un Boeing 767, a fost „obligat să se îndrepte” către Geneva.

Zborul 702, care plecase din Addis Abeba la ora locală 00.30 (23.30 ora României), urma să ajungă în capitala italiană, Roma, la ora locală 04.40 (05.40 ora României).

Un pasager care urma să se îmbarce către Bruxelles nu a putut intra în aeroport luni dimineaţa, relatează site-ul elveţian 20min.ch.


„Pista era stropită cu spumă”, a explicat el, fără alte precizări. O altă pasageră, care se îmbarca spre Roma la bordul unui avion easyJet, a aflat despre deturnarea unui avion de la un stewart al companiei low-cost.

După ce s-a rotit deasupra Genevei, avionul a aterizat fără probleme, iar în prezent este imobilizat pe pistă.

Un purtător de cuvânt al aeroportului a confirmat luni pentru agenţia ATS că un avion a fost deturnat în timpul zborului şi obligat să aterizeze pe aeroportul din Geneva, fără a oferi alte precizări. Compania Ethiopian Airlines a anunţat, la rândul său, că una dintre aeronavele sale a fost „constrânsă să se îndrepte” către Geneva. Toţi pasagerii şi membrii echipajului sunt nevătămaţi, a precizat compania etiopiană. Acestora li se acordă asistenţă medicală şi psihologică pe aeroportul Cointrin din Geneva, care a fost închis până la noi ordine.

Unii dintre pasageri sunt percheziţionaţi şi audiaţi, a precizat purtătorul de cuvânt. Autorităţile aeroportuare fac tot posibilul pentru a le găsi o cursă către Roma, destinaţia lor iniţială. Pentru moment nu se ştie care sunt revendicările exacte ale celui sau celor care au deturnat avionul. Potrivit primelor informaţii însă, aceştia ar fi cerut azil politic în Elveţia.

Avionul ar fi fost deturnat în timp ce survola Sudanul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.