Dosarul lui Berbeceanu, fabricat după ce acesta a refuzat să facă o...

Dosarul lui Berbeceanu, fabricat după ce acesta a refuzat să facă o numire dorită de Mureşan. Şeful DIICOT Alba, un alt procuror şi un poliţist,urmăriţi penal în legătură cu dosarul Berbeceanu

5
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1322280230">

berbeceanu2

Dosarul lui Traian Berbeceanu ar fi fost fabricat după ce acesta ar fi refuzat solicitarea lui Ioan Mureşan de a-l numi şef de serviciu pe ofiţerul Alin Muntean, reiese din ordonanţa DNA privind urmărirea penală a şefului DIICOT Alba, a lui Muntean şi a unui procuror de la PT Alba.

Şeful DIICOT Alba, Ioan Mureşan, Alin Muntean, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul BCCO Alba, şi Nicolaie Cean, fost procuror DIICOT, în prezent procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul (PT) Alba, sunt urmăriţi penal pentru abuz în serviciu, respectiv complicitate la această infracţiune, în legătură cu instrumentarea dosarului Berbeceanu, în care acesta ar fi fost reţinut fără probe, a informat, miercuri, DNA.

Din ordonanţa de efectuare a urmăririi penale faţă de suspecţi a reieşit că, în dosarul lui Berbeceanu, instrumentat de DIICOT Alba, acestuia i s-a imputat în esenţă că, prin prisma atribuţiilor sale de serviciu ca şef al BCCO Alba, cu grad de comisar şef, deşi a avut cunoştinţă de săvârşirea de fapte de natură penală de către diverse persoane din raza sa de competenţă, nu şi-a îndeplinit obligaţiile de serviciu, folosind informaţiile obţinute în interes propriu sau în interesul unor persoane aflate în atenţia organelor de urmărire penală.

În acest sens, arată DNA, în sarcina ofiţerului s-a reţinut că a înţeles să-şi asigure apartenenţa la un cerc economico-financiar-politic menit să-i asigure continuitatea în fruntea instituţiei respective, inclusiv prin sponsorizări primite de la acest cerc pentru Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Alba şi Inspectoratul Şcolar Hunedoara.

Şeful DIICOT Alba, Ioan Mureşan, un ofiţer de la BCCO Alba şi un procuror de la PT Alba sunt urmăriţi penal pentru abuz în serviciu, respectiv complicitate la această infracţiune, în legătură cu instrumentarea dosarului Berbeceanu, în care acesta ar fi fost reţinut fără probe, potrivit DNA.

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), şeful DIICOT Alba, Ioan Mureşan, este urmărit penal pentru săvârşirea infracţiunilor concurente de abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi represiune nedreaptă, se precizează într-un comunicat remis, miercuri, Mediafax.

Alin Muntean, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul BCCO Alba, este urmărit penal pentru complicitate la săvârşirea infracţiunilor concurente de abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi complicitate la represiune nedreaptă, iar Nicolaie Cean, fost procuror DIICOT, actualmente procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul (PT) Alba, pentru complicitate la abuz în serviciu asimilat infracţiunilor de corupţie.

5 COMENTARII

  1. Bravo DNA, Bravo Berbeceanu. Am stiut de la inceput ca Berbeceanu era nevinovat, ca a suparat pe cineva. Sa speram ca justitia ii va condamna pe cei trei complotisti de la Alba si il vor repune pe Berbeceanu acolo unde ii este locul. Omul asta mai are multe de spus in sistem si merita sa ajunga sus. Bravo DNA, Bravo Jutitiei, Bravo Berbeceanu.

  2. pacat de omul asta. mai avea multe de facut la bcco alba. pana se termina cu dosarul lui si obtine o solutie favorabila mai dureaza. dna -ul vrea sa faca ceva, dar sunt legatii la maini si picioare. procurorii implicati si judecatorii care l-au arestat pe Berbeceanu vor urmari dosarul pt a se asigura ca vor obtine o condamnare, fie si cu suspendare pentru acesta, iar daca va fi asa , dna-ul doar va constata si va face pasul inapoi. asta e sistemul domnule Berbeceanu, in tara sunt si alti politisti care sunt sau au fost in situatia dumneatale, si nu au reusesc sa lupte cu acest sistem infect si infectat cu virusul coruptiei si cu oameni dispusi sa calce pe cadavre pentru asi atinge scopul. Astea sunt vremurile , dar sper din inma ca situatia sa va fie favorabila si sa reveniti pe functia avuta in sistem si sa ajungeti departe…

  3. Nu se mai naste never unul ca Berbeceanu…E singurul politist pt care a iesit lumea in strada..Voi astialalti politisti v-ati intrebat daca ies 2 in strada pt voi??

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.