Laszlo Borbely, vicepreședintele UDMR, încearcă să-l convingă pe primarul Robu să nu...

Laszlo Borbely, vicepreședintele UDMR, încearcă să-l convingă pe primarul Robu să nu mute Coloana Fidelității în Piața Bălcescu

5
DISTRIBUIȚI

IMG_2537

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, este ferm pe poziție și vrea să mute Monumentul Fidelității în Piața Bălcescu, deși liderii organizației locale a UDMR se împotrivesc și chiar au amenințat cu proteste.


Totuși, Laszlo Borbely, vicepreședintele politic al UDMR, prezent astăzi la Timișoara, a afirmat că va avea o discuție cu primarul Robu în cadrul căreia va încerca să-l convingă să se răzgândească.

“Vreau să îi propun lui Nicolae Robu să nu mute Coloana Fidelității într-o piață publică. Rămânem la propunerea de compromis și o să încercăm să-l convingem să mute monumentul în Parcul Botanic. Nu știu de ce nu s-a înțeles de ce nu ne dorim Coloana Fidelității în Piața Bălcescu, fiecare etnie are sensibilitatea ei, dar sper că e loc pentru a modifica acest amplasament”, a precizat Laszlo Borbely.

Astăzi, vicepreședintele UDMR va avea o întâlnire cu primarul Nicolae Robu, în care se va discuta și despre Coloana Fidelității.

5 COMENTARII

  1. DNA a dispus neînceperea urmăririi penale în cazul lui Borbely Laszlo, întrucât Camera Deputaţilor nu a încuviinţat urmărirea penală a fostului ministru al Mediului, în acelaşi dosar fiind trimişi în judecată fostul lui consilier şi doi administratori de firme, pentru cumpărare de influenţă.

  2. Conform rechizitoriului procurorilor, ”în cursul anului 2011, inculpatul Ciocan Ioan, administrator la S.C. Lescaci Com SRL Negreşti Oaş, i-a remis numitului Borbely Laszlo – ministru al Mediului şi Pădurilor, prin intermediul inculpatului Szepessy Szabolcs, consilier personal al ministrului, foloase necuvenite, constând în renovarea şi utilarea apartamentului ministrului, în valoare de 80.952 lei, pentru ca acesta să-şi exercite influenţa asupra unor funcţionari din cadrul Administraţiei Naţionale „Apele Române” ( instituţie aflată în coordonarea Ministerului Mediului şi Pădurilor), pentru a-i determina să favorizeze S.C. Lescaci Com SRL Negreşti Oaş la diferite licitaţii organizate de A.N. „Apele Române”, prin Administraţiile Bazinale din teritoriu.

  3. TIMISOARA NU ESTE SF.GHEORGHE. LE RECOMAND UDMR-ULUI SA SE MUT IN UNGARIA, DAR DUPA TISA DACA SE POATE. FELICITARI PRIMARULUI ROBU PENTRU INITIATIVA SI UN BIG LIKE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.