Ministrul Economiei: Probabil în aprilie se va face ultima creştere de preţuri...

Ministrul Economiei: Probabil în aprilie se va face ultima creştere de preţuri la gaze naturale

0
DISTRIBUIȚI

tevi colterm

Ministrul Economiei, Constantin Niţă, a declarat în plenul Camerei Deputaţilor, că probabil în aprilie ANRE va face ultima mărire de preţuri în domeniul gazelor naturale şi că moţiunea simplă a PDL pe tema energiei conţine „afirmaţii fără substrat”, relatează Mediafax.

„Aşa cum bine ştiţi, energia electrică este liberalizată de la 1 ianuarie, în afară de consumatorul casnic, iar probabil că în luna aprilie ANRE va face ultima mărire de preţuri în domeniul gazelor naturale, urmând ca tot în anul acesta să dăm drumul la bursa de gaze, ceea ce sperăm ca preţul să aibă o anumită stabilitate şi pe piaţa gazelor din România.


Aici nu am făcut altceva decât să respectăm Memorandumul încheiat cu Comisia Europeană şi FMI şi facem eforturi ca preţul gazelor naturale să nu ajungă la calendarul care a fost stabilit până la sfârşitul anului 2014, adică cumva preţul să scadă faţă de cel pe care-l ştiţi dumneavoastră din înţelegerea cu Fondul”, a afirmat Niţă, la dezbaterea moţiunii simple iniţiate de PDL „Sectorul energetic, ruinat de mafia PSD-istă”. El a criticat guvernarea PDL pentru situaţia din sistemul energetic, arătând că a preluat un sistem cu instalaţii învechite.

„În ceea ce priveşte creşterea accizelor la carburanţi. Păi, aţi uitat sintagma «aici sunt banii dumneavoastră», chiar aţi uitat-o? Doriţi să facem autostrăzi în România, cu ce bani? Avem nevoie de aceşti bani pentru a putea să investim în infrastructură. Deci, faptul că vă opuneţi la această taxă mi se pare o ipocrizie, dar, mă rog, este problema dumneavoastră”, a mai spus Constantin Niţă. Votul asupra moţiunii va fi dat mâine de Camera Deputaţilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.