Soția premierului, Daciana Sârbu, critică Primăria Timișoara pentru că a pierdut banii...

Soția premierului, Daciana Sârbu, critică Primăria Timișoara pentru că a pierdut banii necesari spitalului de copii. Ce condiție pune deputatul Grindeanu pentru a-i recupera

0
DISTRIBUIȚI

daciana sarbuLentoarea autorităţilor locale în organizarea licitaţiei pentru noua aripă a Spitalului de Copii din Timişoara, criticată de soţia premierului Victor Ponta, europarlamentarul Daciana Sârbu. Prezentă astăzi la Timişoara, unde a susţinut o conferinţă de presă, Sârbu a comentat că „spitalul de copii mă preocupă prin prisma activităţii mele în comisia de Sănătate. Voiam să amintesc de subiectul spitalul de copii, pentru că, împreună cu deputatul Sorin Grindeanu, am colaborat cu succes, am sperat eu, în anul 2013, dar din păcate nu ştiu din ce motiv autorităţile lcoale nu şi-au încheiat treaba şi am ajuns în 2014 să o luăm de la început pentru bani. Sper ca de acestă dată să avem şi rezultate avem nevoie de acest spital, oamenii şi copii au nevoie de el. Vreau din partea autorităţilor un semnal că s-a încheiat licitaţia şi că sunt gata să primească acei bani şi să nu îi mai piardă ca şi anul trecut”.

Acesta a completat că se bazează pe sprjinul lui Grindeanu pentru supravegherea procesului de construcţie al spitalului de copii. Deputatul PSD, a comentat că „sper ca anul ăsta să se încheie licitaţiile şi să putem înapoi banii pierduți. Avem destulă forţă să facem lobby, cu o singură condiţie: să îşi facă treaba primăria Timişoara.


Sper să nu batem vreun record la nivel mondial să facem o licitaţie în doi ani”.

La jumătatea lunii ianuarie, viceprimarul Dan Diaconu a informat că “au fost deschise ofertele pentru licitaţia de execuţie a acestui corp, valoarea estimată pentru plus 47, 462.000 de lei. Au fost depuse oferte din partea a 11 firme, termenul de execuţie este de 24 de luni. Vom avea nevoie de 30 – 45 de zile pentru evaluarea criteriilor de calificare pe de o parte, dar şi a documentaţiei tehnice aferente spitalului de copii, astfel, într-o lună şi jumătate să putem să intrăm în faza finală a licitaţiei cu preţul cel mai scăzut. Se află într-un cadru normal de execuţie a proiectului. Dacă anul trecut în decembrie a pornit proiectarea acestui spital, orice altă constrcuţie edilitară decurge mai uşor, dar aici spitalul presupune proiectare în colaborare cu medicii şefi de secţie, împreună cu experţi, avizare de un număr mai mare de instituţii, inclusiv DSP, ca atare aceste formalităţi sunt extrem de importante pentru reuşita unui astfel de proiect şi ele nu puteau fi realizate mai devreme. În condiţiile în care această licitaţie va fi finalizată, cu siguranţă până în luna martie, început de aprilie, ne aşteptăm şi vom face toate demersurile pentru ca sprijinul guvernamental să existe în cursul acestui an”.

Legat de stadiul licitației pentru spitalul de copii, primarul Nicolae Robu a anunțat că „sunt calificate cinci firme pentru faza a doua. Asupra uneia din cele cinci firme trebuie să se pronunțe Ministerul Transporturilor și Economiei. Raportul tehnic va fi gata, săptămâna viitoare se așteptă raportul întocmit de experți”. Primarul a adăugat și că timpul de rezolvarea documentației a fost unul normal.

Foto: Adrian Pîclișan

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.