ILEGAL Primăria Timişoara NU a răspuns la o ofertă de cumpărare a...

ILEGAL Primăria Timişoara NU a răspuns la o ofertă de cumpărare a creanţei în afacerea Seritim SA nici după 3 LUNI

1
DISTRIBUIȚI

scris

Scandalul vânzării drepturilor asupra terenurilor de milioane de euro de la Seritim SA către Neag Group SA pentru infima sumă de 90.000 de euro ia amploare, apărând noi elemente care dovedesc faptul că Primăria Timişoara a făcut tot ce a putut pentru a se asigura că tranzacţia se va realiza, în defavoarea statului român, principalul acţionar al firmei falimentare. În 13 decembrie 2013, firma Eco Lux IT SRL a depus la Primăria Municipiului Timişoara o ofertă de cumpărare  a creanţei de 76.550 lei pe care o deţine Consiliul Local Timişoara. Conform legislaţiei, în 30 de zile, până în 12 ianuarie 2014, ar fi trebuit să primească un răspuns. Acest lucru nu s-a întâmplat, fapt pentru care în 25 februarie 2014 firma a depus o acţiune în contencios administrativ împotriva Primăriei Timişoara prin care se solicită Tribunalului Timiş să constate valabilitatea ofertei depuse şi să dispună anularea tuturor hotărârilor adunării creditorilor în dosarul de insolvenţă al SC Seritim SA „de la data legală a emiterii dispoziţiei la cererea depusă de societatea noastră”.


Aceeaşi firmă a făcut o ofertă Primăriei Sacoşu Turcesc şi în urma aprobării primite de la consiliul local a cumpărat creanţa de aproape 7.000 lei. Patronul Eco Lux IT SRL, Iulian Toma, a declarat pentru PRESSALERT.ro, astăzi, la mai bine de trei luni de la înregistrarea propunerii la Primăria Timişoara, că „nu am primit absolut niciun răspuns. Încă aştept”.

Solicitarea firmei Eco Lux IT SRL a fost plimbată între diverse departamente ale Primăriei Timişoara, tragându-se de timp cât de mult s-a putut, conform documentelor municipalităţii. Formularea unui răspuns a fost îngreunată de faptul că Serviciul Juridic, care se ocupă de dosarul insolvenţei Seritim , nu a comunicat în timp util informaţiile despre insolvenţă. Deşi s-a formulat un răspuns încă din 13 februarie de către Direcţia Fiscală a Municipiului Timişoara, la două luni de la înregistrarea ofertei, prin care se declina oferta pe motiv că valoarea creanţei este mai mare şi se va efectua o expertiză pe teren, acesta nu a fost expediat destinatarului de către firma de curierat. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.