Pregătirile pentru europarlamentare sunt în toi. Câţi bani vor primi preşedinţii secţiilor...

Pregătirile pentru europarlamentare sunt în toi. Câţi bani vor primi preşedinţii secţiilor de votare din Timiş

2
DISTRIBUIȚI

vot_26768300

Pregătirile pentru alegerile europarlamentare decurg ca la carte la nivelul judeţului Timiş. Subprefectul Liliana Oneţ a făcut publice măsurile întreprinse de instituţia pe care o conduce.

Aceasta a spus că, până în acest moment, de la data la care s-au dat hotărârile de guvern şi s-au adus la cunoştinţă datele, Instituţia Prefectului a emis şi postat pe site două hotârâri legate de alegeri. „În 26 februarie a avut loc o şedinţă de lucru cu secretarii unităţilor administrativ-teritoriale privind operaţionalizarea registrului electoral, pentru că listele parlamentare se întocmesc de către primării, nu mai sunt întocmite de către Evidenţa Populaţiei. Fiecare primărie trebuia să întocmească acest registru electoral şi să tipărească listele electorale.


A fost întocmit necesarul de fonduri bugetare şi a fost transmis către Ministerul Internelor, a fost transmisă o adresă privind suplimentarea fondurilor, au fost contactate insituţiile care vor asigura depozitarea materialelor pentru votare. Biroul judeţean va funcţiona la Universitatea Agricolă. Materialele vor fi depozitate la Liceul Agricol. În 10 martie a avut loc o şedinţă de instruire a primarilor şi secretarilor unităţilor administrativ-teritoriale cu privire la modul de alcătuire a registrului electoral, la care au participat reprezentanţi ai autorităţii electorale permamente”, a spus subprefectul.

„Privind persoanele care pot fi desemnate preşedinţi ai secţiilor de votare înscrierea se face pe bază de cerere scrisă a persoanelor interesate cu domiciliul sau reşedinţa în judeţul respectiv, iar în 15.05 va avea loc tragerea la sorţi de către tribunal pentru preşedinţii secţiilor de votare. Bugetul este de 2 milioane de lei, iar în situaţia în care în paralel în 25 mai vor avea loc şi alegeri de alt tip sau alegeri pe colegii uninominale bugetul va veni separat”, a explicat Liliana Oneţ.

Preşedinţii secţiilor de votare vor fi remuneraţi cu 85 de lei impozabili pe zi, pentru maxim cinci zile, şi membrii secţiilor de votare cu 65 de lei impozabili pentru maxim trei zile.

2 COMENTARII

  1. Informatia privind remunerarea membrilor sectiilor de votare cu doar 65 lei / zi este gresita. Conform Conform HG. 142/13.03.2012, art 2 (5), si acstia primesc tot 85 lei / zi, impozabili , pentru maxim 3 zile.
    Ing. Dan Stanescu
    Ploiesti, 12.04.2014

    • HG la care faceti referire se refera la alegerile locale din anul 2012. Informatia este corecta ,cititi HG 103/2014 art 9 alin.5

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.