Proiect INEDIT pentru turismul bănăţean. Când vom putea circula cu vaporul pe...

Proiect INEDIT pentru turismul bănăţean. Când vom putea circula cu vaporul pe Bega până în Serbia

0
DISTRIBUIȚI

spring-bega

Vise mari în ceea ce privește canalul Bega! Reprezentanții Agenției de Dezvoltare Economico – Socială Timiș, subordonată consiliului județean, speră ca în viitorul apropiat navigația pe canalul Bega să fie reluată, mai mult, în cel mult cinci ani, se dorește ca timișorenii să se poată plimba până în Serbia cu vaporașul.

Sergiu Bălașa, directorul ADETIM, a afirmat, astăzi, la lansarea unui proiect transfrontalier în cadrul căruia se va realiza un studiu privind valorificarea potențialului turistic de-a lungul canalului Bega România – Serbia, că principalul obiectiv al acestuia este identificarea ueni strategii clare prin care Bega să poată fi pusă în valoare.


“De câțiva ani nu se mai circulă pe Bega, lucru care trebuie rezolvat. Sperăm ca navigația pe Bega să fie reluată cu ajutorul fondurilor de la Uniunea Europeană. De asemenea, eu cred că în următorii cinci ani ne vom putea plimba până în Serbia, cu vaporașul, mi-aș dori să se întâmple chiar și mai repede”, a explicat Sergiu Bălașa.

Proiectul lansat astăzi are o valoare de aproape 500.000 de euro și își propune să identifice punctele de atracție turistică existente pe traseul canalului Bega din Serbia și România. La finalul proiectului, în anul 2016, din toate ideile propuse de valorificare a canalului Bega, se vor alege două și se va încerca realizarea lucrărilor de investiție în noua perioadă de programare 2014 – 2020.

Titu Bojin, președintele CJ Timiș, este de părere că acest studiu privind valorificarea potențialului turistic al canalului Bega este binevenit, mai ales că este singurul obiectiv turistic important din județul nostru. “Sper să prindă contur și proiectul de realizare a pistei de biciclete până în Serbia, dar și să înceapă cursele cu vaporetto la Timișoara”, a mai precizat Titu Bojin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.