Artă din patru țări, expusă la Jimbolia. Vezi cum s-a lucrat în...

Artă din patru țări, expusă la Jimbolia. Vezi cum s-a lucrat în Tabăra de Creație „Ștefan Jäger” FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1862509280">

Numele „Ștefan Jäger” este reprezentativ pentru comunitatea din orașul Jimbolia. A fost un pictor local de etnie germană, considerat unul dintre cei mai mari artiști ai Banatului la începutul secolului al XX-lea. De doi ani, marele artist e omagiat de urmașii lui prin artă. Azi se încheie, la Jimbolia, o nouă ediție a Taberei Internaționale de Creație „Ștefan Jäger”. În perioada 4 – 11 aprilie, un număr de 14 artiști din România, Serbia, Turcia și Rusia au participat la acest eveniment: Elisabeth Lili Ochsenfeld, Emine Tokmakkaya, Alex Baciu, Dorothea Fleiss, Zehra Sengir, Carmen Bayer, Ioan Tasi, Elena Priestley, Maria Priestley, Dragoljub Firulovic Firui, Matyas Laszlo, Cristian Benea, Tar Bela, Costin Brăteanu.

costin

Ajunsă la cea de-a doua ediție, tabăra promovează arta prin colaborare și schimb de idei. Creativitate în context multicultural. ”Tabăra de creație artistică „Ștefan Jager” urmărește să ofere un context interactiv unic în felul lui în care artiști internaționali se întâlnesc anual la Jimbolia pentru un schimb intens de idei și supunere reciprocă unei recenzii profesionale deschise”, au explicat organizatorii.

Vineri seara, la sediul Asociației Blythswood Banat, în Jimbolia, este pogramat vernisajul evenimentului în cadrul căruia vor fi prezentate lucrările artiștilor prezenți în tabăra de creație.

Foto: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.