Cine îl impiedică pe primarul Nicolae Robu să dea drumul lucrărilor de...

Cine îl impiedică pe primarul Nicolae Robu să dea drumul lucrărilor de la pasajul Jiul

2
DISTRIBUIȚI

Pasaj Jiul Circumvalatiunii extindere

Demararea proiectelor de infratructură pare să fie o misiune imposibilă pentru administraţia Robu. În urmă cu mai multe luni, edilul orașului de pe Bega anunţa cu încredere că anul acesta vor debuta lucrările pentru lărgirea pasajului Jiul.

Astăzi, după ce s-a plâns că guvernul Ponta nu vrea să dea bani pentru centura Timişoarei şi nu vrea să includă capitala Banatului pe lista oraşe care vor avea spital regional cu finanţare europeană, Nicolae Robu a făcut public un nou obstacol care îl împiedică să îşi ducă la îndeplinire planurile. Proiectantul lărgirii subpasajelor pe sub calea ferată, respectiv proiectantul noului subpasaj în zonă Solventul, a făcut demersuri la Ministerul Transporturilor, cu țintă înspre CFR, pentru avizarea soluțiilor tehnice pentru aceste proiecte.

„A primit acum o săptămâna un răspuns care e în bătaie de joc, efectiv.


Ceva de genul că nu rezultă cum s-a ținut cont de culoarul 4 de transport feroviar. Păi ce treabă are acesta cu lărgirea trecerii la Popă Șapca, sau la Jiul sau cu subpasajul de la Solventul? Păi cum să interpretez eu lucrurile acestea? Și atunci, în loc să primim proiectul în termen, proiectantul ne cere să prelungim termenul, spunând că nu e vina lui, că fără avize nu poate să treacă mai departe. Lucrurile merg în lanț. Noi am vrut să dăm drumul anul acesta la Jiul, lărgirea străzii și a trecerii pe sub calea ferată. În condițiile astea nu putem, dacă suntem intârziați”, s-a plâns primarul.

Consecvent cu felul său de a acţiona, Robu spune că „tot o să rezolvăm lucrurile până la urmă, că nu mă las, dar nu este normal să le rezolvăm cu întârzieri și cu risipă de timp, de energie, de nervi. Nu am cerut nimic fantasmagoric. Am cerut lucruri firești, elementare”. Intervenţiile dorite de municipalitate la Jiul, Solventul şi Popa Şapcă costă aproximativ 53 de milioane de euro.

2 COMENTARII

  1. Domnule Robu faceti asa:
    – scoateti din fondul de protocol vreo 2000 de euro si cautati 2-3 racheti.
    – aratati-le sediul ministerului transporturilor.
    – dati-le un termen de 24 ore, ca stiu ei ce sa faca si oricum nu e absolut nici o pierdere pentru Romania.
    – dupa reconstructie, trimiteti din nou solicitarea pentru avize.
    – si uite asa ati rezolvat problema in max. 30 de zile.

  2. Dle primar, faceti-le plangere penala. Iar mass media din Timisoara sa faca bine sa mediatizeze la nivel national aceste nereguli. Sa se stie in toata tara ….

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.