EXCLUSIV Palmierii lui Robu se întorc pe bulevardele timișorene UPDATE De câți...

EXCLUSIV Palmierii lui Robu se întorc pe bulevardele timișorene UPDATE De câți oameni e nevoie pentru a planta un arbust FOTO și VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

palm”Palmișoara” se întoarce. Palmierii cumpărați de primarul Nicolae Robu anul trecut și care au iscat controverse profunde ”se întorc”  la locul loc, pe bulevardele timișorene. Acțiunea de îngropare în pământ a  ghivecelor în care sunt plantați arborii exotici tocmai a început.

Vă reamintim că un număr de 40 de palmieri au fost achiziționați la bursă cu 140 de euro bucata, în mai, anul trecut, iar la începutul lunii iunie au fost ”plantați” cu ghivece de plastic cu tot în spațiile verzi de pe două artere din centrul Timișoarei. Peste iarnă, ca să nu înghețe de frig, palmierii au fost mutați într-o seră a Horticulturii.

Însuși șeful de la Horticultură, Andrei Drăgilă, a coordonat acțiunea de repunere a ghivecelor cu palmieri în oraș.


„La sfârșitul lui octombrie i-am retras în seră, ei rezistând până la minus cinci grade. I-am păstrat peste iarnă în seră, ca să îi putem conserva. Acum am considerat că în ultimele două nopți au fost peste 7 – 8 grade, îi putem scoate afară. Le-a mers bine. Noi am completat cu îngrășăminte amestecul de pământ din ghivece, ca să aibă fertilizare și peste vară și ne așteptăm să pornească în vegetație cât de curând”, a declarat pentru PRESSALER.ro Drăgilă.

Foto: Adrian Pîclișan

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.