Doi pictori, doi parteneri de viață, două viziuni artistice, într-o expoziție specială...

Doi pictori, doi parteneri de viață, două viziuni artistice, într-o expoziție specială la Muzeul de Artă. Când va avea loc vernisajul

0
DISTRIBUIȚI

vernisaj arta

Palatul Baroc găzduieşte în spaţiul muzeului de artă, începând de joi, cea de-a treia expoziţie a grupului DOI, alcătuit din pictorii Dana Constantin şi Marcel Bunea. Această identitate s-a conturat în urmă cu un an prin alte două evenimente, organizate la Iaşi şi la Sibiu, când cei doi artişti, care sunt şi parteneri de viaţă, au identificat puncte comune şi în arta lor. Criticii de artă au apreciat că „pe simeze se creează un soi de complementaritate plăcută ochiului, revelată în spaţiul expoziţional la aducerea împreună a lucrărilor. Ritmurile expunerii se nasc şi din ecourile ritmului ce guvernează geneza suitelor compoziţionale ale fiecăruia dintre cei doi pictori…”.

Victor Neumann, unul din prezentatorii expoziţiei, consideră că dacă pictura Danei Constantin este o revalorificare excelentă a mijloacelor picturale, prin folosirea în mod creativ a tehnicilor picturii în straturi, cu multe profunzimi cromatice şi teme ale artei clasice care sugerează o ieşire din labirintul existenţial, cea a lui Marcel Bunea este o construcţie elegantă,viguroasă, o muzică a liniilor şi culorilor, invocând ritmurile vieţii contemporane dominate de fragmentări, rupturi, viziuni concretizate în compoziţii abstracte care sugerează un nou tip de ordine şi iluminare spre care ar putea tinde omenirea, dar diferenţele dintre lucrările lor evidenţiază, paradoxal, mai ales complementaritatea operelor lor.


Expoziţia celor doi artişti reprezintă unul din experimentele strălucite ale unei generaţii de artişti ajunsă la maturitate, reprezentativă pentru arta românească contemporană şi integrată, deopotrivă, în arta universală.

Vernisajul expoziţiei va avea loc la ora 18,00 şi lucrările celor doi artişti vor fi prezentate de Ruxandra Demetrescu şi Victor Neumann.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.