Glume sinistre ale vicepremierul rus după ce i-a fost refuzat accesul în...

Glume sinistre ale vicepremierul rus după ce i-a fost refuzat accesul în spațiul aerian al României: „Data viitoare zbor cu bombardierul” UPDATE Un nou mesaj de la Dmitri Rogozin: „Vă explicăm noi cine sunteți și ce credem despre voi”

4
DISTRIBUIȚI

dmitri rogozin rusia rt_com

„La solicitarea Statelor Unite, România şi-a închis spaţiul aerian pentru avionul meu. Nici Ucraina nu-mi permite să trec”, afirmă vicepremierul rus într-un mesaj postat sâmbătă pe Twitter.

Rogozin încearcă să revină din Transnistria, unde a participat vineri la ceremonii cu ocazia Zilei Victoriei, la Moscova.

„Data viitoare voi zbura la bordul unui Tu-160”, afirmă Rogozin, subliniind că sancţiunile nu-l vor determina să-şi anuleze viitoare vizite la Tiraspol, capitala regiunii separatiste moldovene Transnistria.

Tupolev TU-160 este ultimul bombardier strategic conceput de URSS în timpul Războiului Rece și este cel mai mare avion de luptă construit vreodată. Iată varianta originală a mesajului postat de Dmitri Rogozin:

Rogozin nu s-a oprit aici. Câteva ore mai târziu, ajuns deja la Moscova, vicepremierul a postat un nou mesaj, care spune, în traducere aproximativă: „Da, domnilor români, vă vom explica noi cine sunteți și ce credem despre voi”. Varianta originală a celui de-al doilea mesaj, mai jos:

După primul mesaj, Ministerul Afacerilor Externe a reacționat cu un comunicat.


MAE apreciază că ameninţarea cu folosirea unui bombardier strategic rus, de către vicepremierul rus Dmitri Rogozin, reprezintă „o declaraţie foarte gravă”, solicitând autorităţilor de la Moscova să precizeze public dacă afirmaţiile citate reprezintă poziţia oficială faţă de România.

„Ministerul Afacerilor Externe a luat notă cu surprindere de postarea de astăzi, 10 mai 2014, de către vicepremierul guvernului Federaţiei Ruse Dmitri Rogozin pe microblogul său, conform căreia «România la cererea SUA şi-a închis spaţiul pentru zborul meu. Ucraina din nou nu-mi permite. Data viitoare o să zbor cu TU-160». Ministerul Afacerilor Externe apreciază că ameninţarea cu folosirea unui bombardier strategic rus, de către un vicepremier rus, reprezintă o declaraţie foarte gravă, în actualul context regional, în care Federaţia Rusă a încălcat suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei, iar forţe separatiste proruse violează grav ordinea publică din statul vecin”, se arată în comunicatul transmis sâmbătă de MAE.

În acest context, Ministerul Afacerilor Externe solicită autorităţilor de la Moscova, ministerului rus de externe, „să precizeze public dacă afirmaţiile citate ale vicepremierului Rogozin reprezintă poziţia oficială a guvernului Federaţiei Ruse faţă de România ca stat membru UE şi NATO”.

„În acelaşi timp, Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că România a susţinut, susţine fără echivoc şi respectă întru totul regimul de sancţiuni instituit de Uniunea Europeană în raport cu acţiunile care subminează sau ameninţă integritatea teritorială, suveranitatea şi independenţa Ucrainei”, se mai arată în comunicat.

MAE precizează că, „potrivit articolului 1(1) din Decizia 2014/145/PESC privind măsuri restrictive în raport cu acţiunile care subminează sau ameninţă integritatea teritorială, suveranitatea «Statele membre iau măsurile necesare pentru a împiedica intrarea pe teritoriul lor sau tranzitarea acestuia de către persoanele fizice responsabile pentru acţiuni care subminează sau ameninţă integritatea teritorială, suveranitatea şi independenţa Ucrainei şi de către persoanele fizice asociate acestora, astfel cum figurează în anexă» (s.n), anexa conţinând lista persoanelor sancţionate”.

„Vicepremierul guvernului Federaţiei Ruse Dmitri Rogozin se regăseşte în anexa conţinând lista persoanelor sancţionate”, menţionează sursa citată.

Foto: rt.com

4 COMENTARII

    • esti un prost! si prostii ca tine ar implica romania intr-un conflict in care romanul de rand ar suferi cumplit. rusii ne ocupa in 30 de minute. ce tot o frecam si ne dam ingeri. ca in anii celuii de al doilea razboi mondial ne-am dat cu hitler criminalu si am fost alaturi de el pana la stalingrad. uitati crimele savarsite de armata romana in odessa si sevastopol ??????????? futu-l in memorie pe antonescu si mihai care au implicat armata romana in crminalul razboi antisovietic. asa ca , ciocu’ mic astia care comentati mareata PUTERE rusa de acum,

  1. Betivanul asta crede ca avionul TU-160 mai poate zbura? Nu stie ca de mult timp se foloseste ca si tractor in agricultura,sau este de gasit in depozitele de fier vechi? A baut prea multa vodca si a luat-o pe aratura…

    • bai slim!!!
      esti un tampit!!!
      habar n-ai de tehnioca militara rusa.
      din pacate, bulangii ca tine ne-ar putea implica intr-un conflict fatal pt. romanul de rand. iob tvoi mati!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.