Elevii din județul Timiș, ași la limba română. Ce calificative au obținut...

Elevii din județul Timiș, ași la limba română. Ce calificative au obținut la prima probă a examenului de Bacalaureat

2
DISTRIBUIȚI

BACALAUREAT2012-14-640x426

Prima probă a examenului de Bacalaureat, de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, nu le-a prea dat mari bătăi de cap liceenilor din județul Timiș. Potrivit datelor furnizate de reprezentanții Inspectoratului Școlar Timiș, peste 60 % dintre candidații care s-au prezentat la proba orală se exprimă la un nivel experimentat în limba română. Doar 25 % dintre elevi au obținut calificativul “avansat”, iar alți 15 % calificativul “mediu”.

Aura Danielescu, inspectorul școlar general al județului Timiș, ne-a declarat că au existat și câteva sute de elevi chiulangii care s-au temut să apară în fața dascălilor pentru a le fi verificate cunoștințele.


“În total, la proba orală la limba română s-au înscris 4.129 de candidați, dar s-au prezentat la examen 3.853, ceea ce înseamnă că 273 au absentat. Chiar dacă nu au susținut această probă, elevii pot să se prezinte la celelalte probe, dar nu vor promova Bacalaureat-ul în această sesiune. În toamnă, elevii vor fi evaluați la materiile la care au absentat”, ne-a spus Aura Danielescu.

În total, la examenul de Bacalaureat din acest an s-au înscris 4.934 de candidați, dintre care 805 provin din promoțiile anterioare, astfel că nu au mai susținut proba orală la limba română în acest an.

După probele orale la limba română și limba maternă, elevilor le vor fi evaluate, în perioada 16 – 20 iunie, competențele digitale, iar între 23 și 27 iunie vor susține proba orală într-o limbă de circulație internațională. De abia în 30 iunie are loc prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat, la limba română. Urmează pe 1 iulie proba scrisă la limba maternă, pe 2 iulie, proba obligatorie a profilului, iar pe 4 iulie proba la alegere a profilului și specializării.

Foto: arhivă

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.