Gașca lupilor cu chip de om

Gașca lupilor cu chip de om

0
DISTRIBUIȚI

646x404

Luptele politice și circul de orice fel sunt tare la modă azi pe la noi. Goana după ciolan, de orice culoare, îi transformă pe demnitarii noștri într-o ceată de berbeci cu ochii roșii, o coridă fără toreador și fără perdanți. Publicul din tribune ține ba cu unii, ba cu alții, iar cei mai mulți susținători îi au, în această țară a gălăgiei, cei care țipă mai tare și lovesc mai frumos cu bâta. Săptămâna aceasta însă am văzut o breșă în scenografia acestui spectacol, o gaură prin care lupul se ițește de sub pielea bunicii Scufiței Roșii. Senatorul PSD Marius Isăilă, acuzat de procurorii anti-corupție de trafic de influență, printre altele, a scăpat de arest preventiv cu ajutorul colegilor săi din Senat, care au respins cererea DNA în acest sens.


Și știți ce le-a transmis senatorul despre care cei implicați în dosar spun că discuta „business” în toalete de teama interceptărilor? „Oricare dintre dumneavoastră puteţi fi în această situaţie”. Iată fraza-cheie în toată această poveste.

Mai contează culoarea politică atunci când simți în ceafă răcoarea venită din „cealaltă parte a zidului”? Nu, în momente ca ăsta se vede că singura alianță adevărată în politica românească este cea a fricii. Frica de a pierde scaunul călduț, frica de justiție, frica de pușcărie. Antagonismele dispar ca prin minune și rămâne Gașca, puternică, unită. Isăilă le-a reamintit, candid, de „contract” și nici măcar nu a făcut-o foarte elegant.

Cred că ar trebui să facem afișe imense cu ce a spus sărmanul senator și să le lipim prin toate orașele României. Pentru că asta sunt ei, asta este adevărata față a celor pe care-i votăm. Gașca are legea ei, partidele sunt doar o formă de a ne face pe noi să ne alegem de bună voie tiranii. Nu se vor trăda, pentru că îi leagă prea multe. Amintiți-vă de superimunitate, de alte legi prin care au fost cât pe ce să dea de gol Gașca. Nimic nu-i unește mai strâns decât conștientizarea faptului că, acoperindu-se reciproc, vor continua să țină 22 de milioane de nefericiți învrăjbiți și flămânzi, că vor călări țara și mai departe ca pe o mârțoagă și că, nepedepsiți, vor schimba culorile și cravatele și flăcările, dar năravul ba.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.