Laboratoare clandestine și consumatori spitalizați. Cum funcționa rețeaua de traficanți de steroizi...

Laboratoare clandestine și consumatori spitalizați. Cum funcționa rețeaua de traficanți de steroizi destructurată de polițiști

2
DISTRIBUIȚI

politia generice mascati descinderi 08_resize

Polițiștii de la Direcția de Investigarea Fraudelor a IGPR au efectuat, vineri, percheziții în patru locații din județul Timiș, la membrii unei rețele care fabrica și comercializa steroizi cu substanțe interzise. Una din locațiile vizate a fost sala de fitness din Dumbrăvița, Studio Fit, de unde, spun investigatorii, rețeaua racola clienți.

O rețea care fabrica și comercializa ilegal steroizi a fost destructurată, vineri, de polițiștii IGPR, sub coordonarea unui procuror din cadrul Tribunalului București. Rețeaua, formată din trei grupări care acționau la nivel național, producea suplimente alimentare destinate culturiștilor, pentru care însă nu avea avize.


Așa-zisele medicamente menite să le crească acestora masa musculară în timp record erau contrafăcute, astfel că zeci de consumatori au la spital, cu probleme grave de sănătate.

Vineri au avut loc percheziții în 22 de locații din București, Timiș, Argeș, Călărași, Iași, Sălaj și Bijor.

Polițiștii au descoperit o fabrică clandestină de steroizi, la Ploiești, dar și un laborator ilicit, într-un apartament din Timișoara. Aici oamenii legii au găsit o cantitate impresionantă de steroizi ambalați, mai multe dulapuri fiind pline cu cutii care conțineau medicamentele contrafăcute.

”Rețetele după care erau preparate așa-zisele medicamente menite dezvoltării masei musculare a culturiștilor nu erau în regulă, astfel că toți consumatorii au ajuns la spital cu probleme medicale grave, dureri de cap puternice, stări fizice deosebit de proaste”, au declarat surse apropiate anchetei.

Anchetatorii relatează că rețeaua vindea steroizii în toată România, dar exportau și în Republica Moldova, Grecia și Franța. Toate tranzacțiile erau realizate fără a se plăti impozite sau taxe vamale.

În cauză sunt vizate 22 de persoane care vineri au fost duse la audieri. Acestea sunt cercetate pentru săvârșirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, falsificarea sau substituirea de alimente ori alte produse, în formă continuată, evaziune fiscală şi comercializarea de produse alterate în formă continuată. Prejudiciul adus bugetului de stat estimat până în prezent la peste 1.000.000 de lei.

2 COMENTARII

 1. Daca patronul este consilier local Psd nu se poate aminti nimuc despre el??? Dar faptul ca sunt doi consilieri care castiga toate licitatiile organizate de primaria Dumbravita nu intereseaza pe nimeni pentru ca sunt din psd?? Acest Iulian patron la Smart Fit impreuna cu asociatul sau consilieri psd fac legea in primaria Dumbravita si sunt abonati la toate lucrarile facute de primarie unde mai poti participa la vreo licitatie din cauza lor…esti exclus din start…

  • Te rog corecteaza-ti mesajul. E vorba de Stutio Fit si nu de SmartFit. Nu stiu daca patronul Studio Fit e sau nu membru al vreunui partid, insa stiu sigur ca SmartFit nu are vreo legatura cu vreun partid politic. Ca sa inlaturam orice confuzie, nu de alta :).

   SmartFit e o sala de Fitness din Timisoara

   Studio Fit, la care te referi tu e o sala de Fitness din Dumbravita.

   Nu exista vreo legatura intre ele, in afara faptului ca amandoua sunt sali de sport.
   Merci

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.