Nimic despre Mondial

Nimic despre Mondial

0
DISTRIBUIȚI

vali silaghi 09

V-am păcălit. Din nou. N-avem cum să nu vorbim despre „Mondial”, un cuvânt atât de prezent în buletinele de știri din ultimele zile.

Faptul că Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, este acuzat de procurorii DNA că a încercat să-l șantajeze pe Mircea Băsescu, fratele președintelui, mă face să revin la o întrebare mai veche din această rubrică de opinie: în ce țară trăim?

Adică, încerc atât cât pot, să evit prejudecățile, dar domnul Florin Anghel a fost luat din penitenciar pentru a fi dus la audierile legate de șantaj.


Din Penitenciarul Colibași, unde execută o pedeapsă de cinci ani şi trei luni pentru tentativă de complicitate la omor. În același dosar, taică-su, Mondial, a luat opt și nouă luni cu executare. Adică, niște oameni faini, cum să nu te bucuri că au motive să creadă că-l pot șantaja pe fratele președintelui. Cerându-i eliberarea lui Marius Constantin, cumnatul lui Florin, ginerele lui Mondial. Care se află în arest preventiv. Pentru că a încercat să-l șantajeze pe Mircea Băsescu. Nici nu știu dacă să râd sau nu.

De la președintele Băsescu și „dosarul Flota” (da, domnu’ președinte, știu că ați fost achitat), Victor Ponta și procurorul Panait, un fost premier la pușcărie, și până la cel mai mic consilier local (vă amintiți de Lucian Torj, interlopul consilier local într-o mică localitate timișeană?), toată politica românească pare întrețesută cu o altă lume, o lume care ar trebui să rămână doar în filme.

De fapt, nu știu de ce mă mir, legăturile dintre crima organizată și politică, de orice natură ar fi ele, nu sunt de ieri, de azi, și nici nu sunt exclusive pentru o zonă geografică sau alta. Dar totuși. În ce țară trăim? Hai să ne uităm la Mondial…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.