Ore de dirigenție „altfel” în școlile din județul Timiș: foștii consumatori de...

Ore de dirigenție „altfel” în școlile din județul Timiș: foștii consumatori de droguri vor veni să vorbească cu elevii

0
DISTRIBUIȚI

mesaj antidrog

“Ai fi dispus să plătești ani din viața ta pentru un moment de plăcere? Ia atitudine” – acesta este cel mai sugestiv mesaj antidrog din județul Timiș, compus de către mai mulți elevi care învață la Liceul Teoretic din Recaș. Liceenii au fost premiați cu o cameră video în cadrul unui proiect inițiat de către Autoritatea Teritorială de Ordine Publică și Inspectoratul Școlar Timiș prin care s-a dorit informarea elevilor asupra pericolului pe care îl reprezintă consumul de droguri.


55 de școli din județ s-au înscris la un concurs de idei în cadrul căruia au fost invitate să aleagă cel mai bun mod de a spune “Stop drogurilor”.

“Astăzi este marcată Ziua Mondială Împotriva Traficului și Consumului Ilicit de Droguri. Cel mai frumos mesaj a fost apreciat în funcție de numărul de like-uri strâns pe pagina de Facebook a campaniei, i-am stimulat pe elev și să-și promoveze mesajul. Din toamnă, echipe de tineri voluntari vor merge în școli și vor vorbi cu elevii, le vor prezenta filmulețe în care apar foști consumatori de droguri care își spun povestea”, a precizat, astăzi, Mihaela Tomiță, comisar-șef al Centrului Antidrog Timișoara.

Consiliul Județean Timiș vrea să implementeze și o Strategie Județeană Antidrog în județul nostru astfel încât să scadă consumul de droguri. “Ne gândim să venim în școli cu modele negative, adică oameni care au consumat droguri, cel mai probabil în timpul orelor de dirigenție. Vrem să le arătăm exemple negative pe care să nu le urmeze”, a spus Călin Dobra, vicepreședintele CJ Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.