Percheziții la domiciliul unor persoane suspectate că dețin ilegal arme letale, în...

Percheziții la domiciliul unor persoane suspectate că dețin ilegal arme letale, în vestul țării. Ce piste au anchetatorii

0
DISTRIBUIȚI

politia generice mascati descinderi 07_resize

Percheziții, în această dimineață, la mai mulți deținători de arme ilegale din vestul țării. Două locuințe din Mehadia – Caraș Severin, au fost percheziționate în această dimineață.


Polițiștii au avut indicii că aici existau arme letale pentru care posesorii nu dețineau acte, ele fiind achiziționate ilegal.

Poliţiştii fac, joi, un număr de 26 de percheziţii în Bucureşti şi judeţele Constanţa, Caraş-Severin, Gorj, Ilfov, Mehedinţi, Prahova şi Teleorman, la persoane suspectate că deţin ilegal arme, care ar fi fost achiţionate din Bulgaria. Potrivit IGPR, percheziţiile au loc la locuinţele persoanelor suspectate.

Din cercetările efectuate până în prezent de poliţiştii români şi bulgari au rezultat indicii că, în ultimele 12 luni, un număr de 116 persoane ar fi procurat şi introdus în România arme supuse autorizării, fabricate în Turcia şi comercializate de operatori economici din Bulgaria. Totodată, poliţiştii fac verificări privind respectarea regimului armelor şi muniţiilor la 12 deţinători de arme, din judeţele Prahova, Caraş-Severin, Mehedinţi şi Gorj. La percheziţii participă poliţişti specializaţi în arme, explozivi şi substanţe periculoase, criminalişti şi luptători ai structurilor de intervenţie de la inspectoratele de poliţie ale judeţelor vizate şi ai Poliţiei Capitalei. Acţiunea este coordonată de Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din Poliţia Română.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.