Reconstrucția mamară, sprijinul oferit gratuit de Ministerul Sănătății femeilor afectate de cancerul...

Reconstrucția mamară, sprijinul oferit gratuit de Ministerul Sănătății femeilor afectate de cancerul de sân, nu stârnește interes în Timiș. Ce spun specialiștii

0
DISTRIBUIȚI

reconstructie mamara

800 de femei diagnosticate cu cancer la sân, care au suferit o mastectomie, au posibilitatea ca, de la 1 iunie, să beneficieze gratuit de o operație de reconstrucție mamară. Decizia a fost luată de noul ministru al Sănătății, Nicolae Bănicioiu, care a adoptat o hotărâre de Guvern în acest sens.

Prin urmare, pentru ultimele șapte luni ale acestui an s-a alocat un buget de 2,52 de milioane de lei, bani care ar trebui să ajungă pentru cele 800 de reconstrucții mamare.

Potrivit reprezentanților Casei Județene de Asigurări de Sănătate Timiș, în județul nostru au fost distribuiți 185.000 de lei, ceea ce înseamnă că ar urma să fie operate aproape 60 de femei în acest an.

Timișorencele, și nu numai, care au suferit o operație de îndepărtare a sânului, fiind diagnosticate cu cancer mamar, se pot adresa Clinicii de Chirurgie Plastică și Reconstructivă Casa Austria, ce aparține de Spitalul Județean Timișoara, pentru a beneficia de o intervenție gratuită de reconstrucție a sânilor.

Totuși, Tiberiu Bratu, șeful acestei clinici, se îndoiește că femeile se vor înghesui ca să își facă o astfel de operație.


„Sunt 150 de paciente pe listele noastre care ar putea beneficia de o reconstrucție mamară. Înainte se plătea pentru o astfel de operație în jur de 3.000 de lei, atât cât costa proteza, plus zilele de spitalizare. Însă foarte puține își doreau asta, chiar am încercat să fac o mediatizare a acestor operații. Nu știu dacă acum o să vină, este o bună ocazie de care ar trebui să profite”, ne-a spus Tiberiu Bratu.

Casa Austria este una din cele nouă clinici din țară în care se derulează subprogramul de endoprotezare după afecțiuni oncologice derulat de Casa Națională de Sănătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.