Universitatea de Vest din Timișoara, amendată pentru DISCRIMINAREA economistului Radu Golban UPDATE...

Universitatea de Vest din Timișoara, amendată pentru DISCRIMINAREA economistului Radu Golban UPDATE Cum a reacționat rectorul UVT la aflarea veștii și cu ce amenință Golban

4
DISTRIBUIȚI

radu golban

Universitatea de Vest din Timișoara s-a ales cu o amendă de 2.000 de lei, pentru discriminare, după ce un fost profesor asociat a făcut o sesizare la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, în anul 2012. Economistul Radu Golban, care a predat la Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării, a fost dat afară de conducerea Universității de Vest,  pe motiv că “nu se dorește colaborarea cu această persoană pentru articolele scrise în presă împotriva Germaniei”, așa cum scria în procesul verbal al Ședinței de Consiliu al Facultății de Științe Politice al UVT din octombrie 2012.

Concret, fostul profesor asociat al UVT a ajuns celebru după ce a dezvăluit că Germania are o datorie de 19 miliarde de euro către România. Mai târziu, reprezentanții Universității de Vest au dat-o la întors și au ținut să precizeze că Radu Golban nu a fost dat afară din acest motiv, ci pentru că orele dascălilor asociați le-au fost atribuite profesorilor titulari.

După ce a analizat reclamația formulată de economistul Radu Golban, dar și punctul de vedere al conducerii Universității de Vest, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a constatat că a existat “un comportament diferențiat, discriminatoriu”.


Prin urmare UVT, reprezentată de rectorul Marilen Pirtea, a fost sancționată cu o amendă contravențională  în valoare de 2.000 de lei. Hotărârea Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării poate fi atacată în instanță.

 UPDATE Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara, ne-a declarat că nu vrea să facă nicio declarație până în momentul în care instituția pe care o conduce nu va primi o hârtie oficială din partea Consiliului Național de Combatere a Discriminării. “Nu am primit nimic oficial, am auzit doar din presă, aștept adresa oficială”, ne-a spus Marilen Pirtea.
Pe de altă parte, economistul Radu Golban  amenință că va da Universitatea de Vest în judecată și va cere despăgubiri pentru că a fost dat afară în anul 2012. “Am așteptat decizia Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Urmează să depun în instanță o acțiune”, a scris pe pagina oficială de Facebook Radu Golban.

 

4 COMENTARII

  1. Da are dreptate….dar politicienii tac. ?.pt ca asa li s-a spus….sa taca daca vor sa creasca MARI…neam de lasi si idioti ce santem. Cand a trebuit sa intram in UE…nuuna din conditii a fost sa platim 80 de milioane de euro catre Olanda..auzi? doar 80..rusine…altfel rectorii credeti ca ar ma fi invitati de ziua Germaniei?…si ar face parte din tot felul de rituri germanice?..jenant.

  2. Rusine, suntem un popor de misei. Iar cand unul, doi cetateni se ridica sa vorbeasca sunt rapid pusi la pamant. Rusine Romania, rusine sa iti fie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.