Interes scăzut din partea copiiilor de etnie rromă din județul Timiș pentru...

Interes scăzut din partea copiiilor de etnie rromă din județul Timiș pentru a termina un liceu. Câți elevi s-au înscris pe locurile speciale

1
DISTRIBUIȚI

clasa_goala_43937400

Dezinteres total din partea copiilor de etnie rromă din județul Timiș în ceea ce privește terminarea cel puțin a 12 clase. Deși au posibilitatea să se înscrie la cele mai bune licee din Timișoara cu medii mult mai mici, pe locurile speciale, elevii de etnie rromă nu se înghesuie să completeze fișa de înscriere la liceu.

Francisc Halasz, inspector școlar adjunct în cadrul ISJ Timiș, a precizat, astăzi, că pentru anul școlar 2014 – 2015, sunt disponibile 364 de locuri speciale la liceu pentru elevii de etnie rromă, însă doar 44 au fost ocupate.


„La fiecare clasă de-a IX-a există locuri speciale pentru rromi. Avem 336 de locuri la învățământul liceal și 28 de locuri la învățământul profesional. Doar 40 de locuri speciale au fost ocupate la liceu și alte patru la profesională de către copiii de etnie rromă, nu număr mai mic față de anul precedent, când s-au înscris 60 de copii”, a explicat Francisc Halasz.

Totuși, absolvenții clasei a VIII-a de etnie rromă din județul Timiș mai au timp să se răzgândească, și asta pentru că, până la începerea anului școlar, vor mai avea loc două etape de admitere la liceu. Cei care doresc să se înscrie pe locurile speciale trebuie să dovedească apartenența la etnia rromă pe baza unei adeverințe eliberate de o organizație a rromilor.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.